Annonce
Haderslev

Blodrøde tal i Haderslev er knap så røde

Borgmester H. P, Geil har indkaldt byrådet og repræsentanterne for kommunens Hoved Med-udvalg til orientering om næste års kommunale budget. Onsdag aften mødes de, og her bliver de præsenteret for den præcise sum, der skal spares. Arkivfoto: Jacob Schultz
Byråd og repræsentanter for de faglige organisationer bliver onsdag aften præsenteret for beregninger, der viser, at der kun skal spares mellem 40 og 60 millioner kroner på næste års budget. Forhandlinger går i gang i den kommende uge.
Annonce

Haderslev Kommunes økonomi er meget presset. Alt tyder dog nu på, at Haderslev Kommune skal spare mindre end hidtil antaget på næste års kommunale budget.

- Jeg forventer, at vi skal finde mellem 40 og 60 millioner kroner, siger borgmester H. P. Geil (V).

Borgmesteren har onsdag aften indkaldt medlemmerne af Haderslev Byråd samt Hoved Med-udvalget til en orientering om næste års budgetforudsætninger. Her vil politikere, forvaltning og repræsentanter for de faglige organisationer for første gang bliver præsenteret for de reelle tal, der kommer til at danne grundlaget for forhandlingerne om næste års kommunale budget. Tallene har direktion og økonomiafdelingen regnet intenst på, siden Kommunernes Landsforening indgik en økonomiaftale med regeringen 6. september.

H. P. Geil glæder sig over, at de foreløbige beregninger viser, at der bliver brug for at spare mindre end de 100 millioner, som der ellers var lagt op til.

- Men vi kan altså så heller ikke tåle, at vores budgetter ikke bliver holdt, understreger borgmesteren og peger på, at kassen vil have et brandrødt minus på mere end 125 millioner kroner ved udgangen af 2020, hvis der ikke gribes ind.

Borgermøde

Haderslev Kommune har mandag den 23. september inviteret til et informationsmøde om den pressede økonomi.
På mødet vil kommunaldirektør Willy Feddersen og økonomichef Morten Outtrup orientere om kommunens økonomi og de forskellige udfordringer, der betyder, at Haderslev Byråd skal finde besparelser i de kommende års budgetter.
Mødet, der er et informationsmøde, finder sted i Kulturhus Harmoniens store sal, Gåskærgade 19 i Haderslev fra klokken 19-21.

Annonce

Borgermøde mandag

Flere forskellige faktorer forklarer forbedringen. Blandt andet slipper kommunen for at tilbagebetale staten 19 millioner kroner i år, desuden giver aftalen kommunen 17 millioner kroner, og tilsyneladende 13 millioner kroner i anlæg.

- De helt præcise talt, bliver der stadig regnet på, men de er færdige til onsdag, lød det tirsdag middag fra H. P. Geil, der er klar over, at borgerne må være forvirrede over det økonomiske morads, kommunen er endt i og som blandt andet vil medføre mærkbare besparelser på en lang række områder inden for blandt andet beskæftigelses- og integrationsområdet.

- Det er også derfor, at vi har indkaldt til borgermøde på Harmonien mandag. Vi håber rigtig meget, at mange kommer, for vi vil gerne forklare, hvordan det hele hænger sammen, siger H. P. Geil, som fortæller, at med de nøjagtige tal for Haderslev kan de reelle forhandlinger om næste års budget også gå i gang.

Annonce

Til forhandlingsbordet

Han og formanden for den borgerlige fællessgruppe, Allan Emiliussen (V), satte i sidste uge forhandlingerne med formanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Henrik Rønnow (S), på standby på grund af de manglende beregninger. Af samme årsag blev et møde med Hoved-Med-udvalget i sidste uge ligeledes aflyst.

- Vi kan med forbedringen afbøde de værste besparelser, og vi har nu et nyt grundlag for forhandlinger, siger H. P. Geil, der har indkaldt Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og løsgængeren Malene Ravn Neumann til forhandlinger den 26. september.

Budgetforslaget for 2020 og overslagsårene skal førstebehandles 8. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce