Annonce
Erhverv

Blomsterne flytter ind hos Birkekærs brugskunst

Der er nu både brugskunst og blomsterdekorationer på hylderne hos Birkekær.dk på Boldingvej. Rikke Schytt Madsen (t.v.) har lavet en "shop in shop", hvor hun sælger blomster, mens Karin Birkekær sælger brugskunst. Foto: André Thorup
Rikke Schytt Madsen har åbnet en "shop in shop" hos Birkekær.dk på Boldingvej. Fremover vil det være muligt at købe både blomster og brugskunst fra den lille gårdbutik.

Hejnsvig: Der er nu mere og andet end brugskunst på hylderne hos Birkekær.dk, der udover at være en webshop er en gårdbutik beliggende på Boldingvej 11 – tæt på Gyttegård Golfklub.

Her har Karin Birkekær fra privatadressen gennem de seneste tre år drevet sin egen butik med brugskunst, og nu er der altså også mulighed for at købe blomster.

Rikke Schytt Madsen, der tidligere har haft sin egen butik i Grindsted, har åbnet en ”shop in shop” hos Birkekær.dk. Det betyder, at Karin Birkekær og Rikke Schytt Madsen har blandet brugskunst og blomsterdekorationer, og fra butikken på Boldingvej vil de nu sælge begge dele og på den måde forsøge at få en forretning op at køre.

- Det er måden at drive forretning på i dag. Detailhandlen er presset, så det er en god løsning, at vi er flere om at dele tag, siger Karin Birkekær, der finder det helt naturligt, at flere parter slår pjalterne sammen, når de driver butik. Det er nemlig ikke blevet lettere at få kunder ind i de fysiske butikker i de tyndt befolkede områder.

- Man skal skille sig ud, og man skal have noget, som kunderne har brug for, og så skal man spare på huslejen. I den sammenhæng giver det god mening at lave et samarbejde for at opnå nogle synergieffekter, siger Karin Birkekær.

Annonce

Åbent tre dage om ugen

Tre dage om ugen er dørene åbne i gårdbutikken Birkekær.dk på Boldingvej 11. Det er torsdag og fredag mellem klokken 10 og 17 samt om lørdagen mellem klokken 10 og 14, at der kan handles i butikken.

Der vil desuden være åbent i forretningen søndag den 24. november. Også her vil åbningstiden være mellem klokken 10 og 14.

Har drømt om en gårdbutik

Karin Birkekær har haft sin gårdbutik i de seneste tre år, hvor hun har holdt åbent i tre dage om ugen. Hun arbejder desuden med værelsesudlejning i regi af Bolding Apartments. At hun fik mulighed for at udvide forretningen med en partner, kom ganske pludseligt for hende.

- Rikke kom og bankede på min dør og spurgte, om vi ikke skulle lave noget sammen. Det sagde jeg ja til med det samme, fortæller Karin Birkekær.

Rikke Schytt Madsen var nemlig flyttet på landet ikke langt fra Karin Birkekærs adresse på Boldingvej, og dermed øjnede hun chancen for at få en drøm opfyldt.

- Jeg har længe haft en drøm om at bo på landet og have en gårdbutik. Når Karin i forvejen havde en gårdbutik på den næste gade, spurgte jeg, om vi ikke kunne lave et samarbejde, siger Rikke Schytt Madsen.

Sælger hinandens varer

Rikke Schytt Madsen har titel af florist – det er sådan en, der kan lidt mere med blomster end bare at binde en buket. Butikken på Boldingvej er derfor blevet fyldt med dekorationer og kranse godt blandet med Karin Birkekærs brugskunst. For selvom de formelt driver hver deres forretning, er deres ting blandet.

- Vi står og sælger hinandens varer, men økonomien er adskilt, siger Karin Birkekær, der ser det som en stor gevinst for butikken, at hun nu har fået selskab.

- For mig er det ren win, at Rikke er kommet hen, for hun har en stor kundeportefølje fra sit tidligere arbejde. Så for mig er det en stor fordel, siger Karin Birkekær.

Karin Birkekær og Rikke Schytt Madsen har foreløbig lavet en aftale om at dele butik frem til jul. Herefter vil de gøre status og finde frem til, om deres samarbejde skal forlænges og eventuelt gøres permanent.

Brugskunst og blomsterdekorationer fylder godt op hos Birkekær.dk. Foreløbig er der lavet en aftale om, at parterne vil samarbejde om butikken i tiden frem til nytår. Herefter vil der blive evalueret. Foto: André Thorup
Rikke Schytt Madsen har tidligere haft egen butik i Grindsted. Nu er hun flyttet på landet, og da hun altid har drømt om en gårdbutik, valgte hun at foreslå Karin Birkekær et samarbejde. Foto: André Thorup
Karin Birkekær har i de seneste tre år haft sin gårdbutik på privatadressen, hvor hun desuden driver Bolding Apartments. Nu har hun fået selskab i butikken, da Rikke Schytt Madsen er rykket ind. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce