x
Annonce
Udland

Bloomberg vil ophæve tys-tys-aftaler med kvinder efter kritik

Mike Blake/Reuters
Bloomberg vil ophæve tavshedsaftaler med tre kvinder om ikke at nævne tidligere chikanesager rejst imod ham.

Den demokratiske præsidentaspirant og milliardær Michael Bloomberg er klar til at ophæve tavshedsaftaler med tre kvinder.

Annonce

Det skriver den tidligere borgmester i New York på Twitter fredag aften dansk tid.

Bloomberg har tidligere indgået aftaler med tre kvinder om, at de ikke må tale om tidligere sager om chikane eller diskrimination, som har været rejst imod ham.

Han er blevet kritiseret for aftalerne af sine rivaler i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat ved det amerikanske præsidentvalg i november.

Efter kritikken har Bloomberg nu besluttet, at han vil ophæve aftalerne med de kvinder, der skulle ønske det.

På Twitter skriver han, at hans medieselskab Bloomberg LP har identificeret tre af disse såkaldte tavshedsaftaler med kvinder, der har været ansat i selskabet.

- Hvis nogen af dem ønsker at blive frisat fra deres aftale, så kan de kontakte selskabet og få en fritagelse, skriver han.

Aftalerne har ifølge Bloomberg forhindret kvinderne i at tale om deres "klager over kommentarer, som de siger, jeg har sagt".

Aftalerne er blevet indgået i løbet af de seneste mindst 30 år, tilføjer han.

Meldingen kommer, blot to dage efter at Bloomberg under sin første tv-debat med sine modkandidater blev mødt med skarp kritik af senator Elizabeth Warren.

Warren sagde under debatten i Las Vegas, at Bloomberg har beskrevet kvinder som "fede kvindemennesker" og "lesbiske med hesteansigter".

Bloomberg er stifter og ejer af Bloomberg LP, som har over 20.000 ansatte.

- Jeg har tænkt over emnet de seneste dage, og jeg har besluttet, at så længe jeg driver selskabet, vil vi fremadrettet ikke tilbyde tavshedsaftaler for at løse sager om sexchikane eller embedsmisbrug, skriver Bloomberg i en meddelelse.

Han begrunder beslutningen med, at sådanne aftaler kan "fremme en tavshedskultur på arbejdspladsen og bidrage til en kultur, hvor kvinder ikke føler sig sikre eller støttede".

Bloomberg tilføjer, at han har bestilt et fuldt overblik over selskabets politikker vedrørende ligeløn, sexchikane og diskrimination.

- Jeg vil være en leder, som kvinder kan stole på, skriver han.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce