Annonce
Vejen

Blotter betalte bøden, inden sagen kom for retten

Det var på en rasteplads som denne ved Lunderskovvej, den 37-årige blotter fandt sit offer. Foto: Google Streetview
En 37-årig mand og blotter, der var tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 232, stykke 1, blufærdighedskrænkelse, ønskede ikke, at sagen skulle bringes for retten.

Vejen: En sag om blufærdighedskrænkelse skulle efter planen have været for Retten i Esbjerg tirsdag formiddag. Men her havde anklagemyndigheden trukket sagen tilbage med henvisning til, at den tiltalte allerede havde betalt den bøde på 5000 kroner, som politiets anklager i anklageskriftet havde argumenteret for.

Blufærdighedskrænkelsen fandt sted fredag den 18. januar cirka klokken 16.00 på en rasteplads et sted på Lunderskovvej ved Vejen. Her havde den 37-årige mand udset sig en parkeret personbil, trukket bukserne ned, taget fat sin penis og masturberet. Imens stirrede han ind i bilen, hvor den pågældende bilist følte sin blufærdighed krænket.

Efter straffelovens paragraf 232 ”straffes den, som ved uterligt forhold krænker blufærdigheden eller giver offentlig forargelse, med bøde eller fængsel indtil fire år.”

Blotteren var tiltalt ved Retten i Esbjerg med påstand om bødestraf på 5000 kroner – en bøde, som den tiltalte har valgt at acceptere, inden sagen kom for retten.

Den tiltalte er bosat i en af oplandsbyerne i Vejen Kommune.

Annonce

Anholdt og løsladt

Der har tidligere været lignende sager med blottere på rastepladser i Vejen Kommune.

To gange har en 54-årig kvinde således oplevet, at en ukendt mand har masturberet foran hende på en rasteplads ved Læborg. Anden gang valgte hun at melde de to forhold til politiet.

Det skete onsdag den 21. august klokken 17.55, da den kvinden i sin bil kørte ind på en rasteplads ved Læborg. Mens hun sad i bilen, kom en mand gående imod hende, mens han masturberede.

Kvinden valgte dog at køre væk fra rastepladsen.

Ifølge politikommissær Kristian Harbo Sørensen har kvinden tidligere været udsat for en sådan blufærdighedskrænkelse.

Det skete også den 4. juli og samme sted, hvor kvinden var ude at gå en tur med sin mand. På rastepladsen sad en mand og onanerede i sin bil.

Det var den samme mand, der onanerede foran kvinden den første gang aften.

Det lykkedes siden for politiet at finde frem til manden, der er en 38-årig mand, som er bosiddende i Kolding-området. Han blev anholdt og sigtet for de to forhold af blufærdighedskrænkelse. Efter endt afhøring blev han

løsladt igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce