Annonce
Vejen

Blotter betalte bøden, inden sagen kom for retten

Det var på en rasteplads som denne ved Lunderskovvej, den 37-årige blotter fandt sit offer. Foto: Google Streetview
En 37-årig mand og blotter, der var tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 232, stykke 1, blufærdighedskrænkelse, ønskede ikke, at sagen skulle bringes for retten.

Vejen: En sag om blufærdighedskrænkelse skulle efter planen have været for Retten i Esbjerg tirsdag formiddag. Men her havde anklagemyndigheden trukket sagen tilbage med henvisning til, at den tiltalte allerede havde betalt den bøde på 5000 kroner, som politiets anklager i anklageskriftet havde argumenteret for.

Blufærdighedskrænkelsen fandt sted fredag den 18. januar cirka klokken 16.00 på en rasteplads et sted på Lunderskovvej ved Vejen. Her havde den 37-årige mand udset sig en parkeret personbil, trukket bukserne ned, taget fat sin penis og masturberet. Imens stirrede han ind i bilen, hvor den pågældende bilist følte sin blufærdighed krænket.

Efter straffelovens paragraf 232 ”straffes den, som ved uterligt forhold krænker blufærdigheden eller giver offentlig forargelse, med bøde eller fængsel indtil fire år.”

Blotteren var tiltalt ved Retten i Esbjerg med påstand om bødestraf på 5000 kroner – en bøde, som den tiltalte har valgt at acceptere, inden sagen kom for retten.

Den tiltalte er bosat i en af oplandsbyerne i Vejen Kommune.

Annonce

Anholdt og løsladt

Der har tidligere været lignende sager med blottere på rastepladser i Vejen Kommune.

To gange har en 54-årig kvinde således oplevet, at en ukendt mand har masturberet foran hende på en rasteplads ved Læborg. Anden gang valgte hun at melde de to forhold til politiet.

Det skete onsdag den 21. august klokken 17.55, da den kvinden i sin bil kørte ind på en rasteplads ved Læborg. Mens hun sad i bilen, kom en mand gående imod hende, mens han masturberede.

Kvinden valgte dog at køre væk fra rastepladsen.

Ifølge politikommissær Kristian Harbo Sørensen har kvinden tidligere været udsat for en sådan blufærdighedskrænkelse.

Det skete også den 4. juli og samme sted, hvor kvinden var ude at gå en tur med sin mand. På rastepladsen sad en mand og onanerede i sin bil.

Det var den samme mand, der onanerede foran kvinden den første gang aften.

Det lykkedes siden for politiet at finde frem til manden, der er en 38-årig mand, som er bosiddende i Kolding-området. Han blev anholdt og sigtet for de to forhold af blufærdighedskrænkelse. Efter endt afhøring blev han

løsladt igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce