Annonce
Vejen

Blotter betalte bøden, inden sagen kom for retten

Det var på en rasteplads som denne ved Lunderskovvej, den 37-årige blotter fandt sit offer. Foto: Google Streetview
En 37-årig mand og blotter, der var tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 232, stykke 1, blufærdighedskrænkelse, ønskede ikke, at sagen skulle bringes for retten.

Vejen: En sag om blufærdighedskrænkelse skulle efter planen have været for Retten i Esbjerg tirsdag formiddag. Men her havde anklagemyndigheden trukket sagen tilbage med henvisning til, at den tiltalte allerede havde betalt den bøde på 5000 kroner, som politiets anklager i anklageskriftet havde argumenteret for.

Blufærdighedskrænkelsen fandt sted fredag den 18. januar cirka klokken 16.00 på en rasteplads et sted på Lunderskovvej ved Vejen. Her havde den 37-årige mand udset sig en parkeret personbil, trukket bukserne ned, taget fat sin penis og masturberet. Imens stirrede han ind i bilen, hvor den pågældende bilist følte sin blufærdighed krænket.

Efter straffelovens paragraf 232 ”straffes den, som ved uterligt forhold krænker blufærdigheden eller giver offentlig forargelse, med bøde eller fængsel indtil fire år.”

Blotteren var tiltalt ved Retten i Esbjerg med påstand om bødestraf på 5000 kroner – en bøde, som den tiltalte har valgt at acceptere, inden sagen kom for retten.

Den tiltalte er bosat i en af oplandsbyerne i Vejen Kommune.

Annonce

Anholdt og løsladt

Der har tidligere været lignende sager med blottere på rastepladser i Vejen Kommune.

To gange har en 54-årig kvinde således oplevet, at en ukendt mand har masturberet foran hende på en rasteplads ved Læborg. Anden gang valgte hun at melde de to forhold til politiet.

Det skete onsdag den 21. august klokken 17.55, da den kvinden i sin bil kørte ind på en rasteplads ved Læborg. Mens hun sad i bilen, kom en mand gående imod hende, mens han masturberede.

Kvinden valgte dog at køre væk fra rastepladsen.

Ifølge politikommissær Kristian Harbo Sørensen har kvinden tidligere været udsat for en sådan blufærdighedskrænkelse.

Det skete også den 4. juli og samme sted, hvor kvinden var ude at gå en tur med sin mand. På rastepladsen sad en mand og onanerede i sin bil.

Det var den samme mand, der onanerede foran kvinden den første gang aften.

Det lykkedes siden for politiet at finde frem til manden, der er en 38-årig mand, som er bosiddende i Kolding-området. Han blev anholdt og sigtet for de to forhold af blufærdighedskrænkelse. Efter endt afhøring blev han

løsladt igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce