Annonce
Esbjerg

Blue Water forventer stort overskud i år trods coronakrise

Søren Nørgaard Thomsen, adm. direktør, Blue Water Shipping forventer, at transportvirksomheden i år får en overskud på 60 og 140 millioner kroner. Pressefoto
Blue Water Shippings administrerende direktør Søren Nørgaard Thomsen oplyser i et interview med netmediet ShippingWatch, at han forventer et overskud på mellem 60 og 140 millioner kroner i 2020.

Esbjerg: Med et overskud på omkring 200 millioner kroner blev sidste år det bedste år nogensinde for Blue Water Shipping. Det er især selskabets energidivision, som understøtter resultatet med gennemførelse af flere logistikkontrakter i forbindelse med udvidelsen af oliefeltet Tengiz i Kazakhstan.

Og netop de mange milliardkontrakter i relation til projektet i Kazakhstan, hvor Blue Water leder et konsortium, som blandt andet har transporteret næsten 300 moduler med en vægt på op til 1800 ton via Sortehavet og Skt. Petersborg i Østersøen ind til olieprojektet, er medvirkende til at Esbjerg-virksomheden også i år forventer et godt resultat på trods af coronakrisen.

Således siger administrerende direktør Søren Nørgaard Thomsen i et interview med netmediet ShippingWatch, at han forventer et overskud på mellem 60 og 140 millioner kroner i 2020.

Han oplyser desuden, at der også i 2021 vil være noget af hente på den kazakhstanske milliardprojekt, men ikke så meget som i år og sidste år.

Dermed nærmer projektet, som blev vundet tilbage i 2016, sig også sin udløbsdato, og et lignende milliardprojekt ligger lige rundt om hjørnet som erstatning.

- Kæmpeprojekter som det i Kazakhstan kommer ikke ret tit i sådan en størrelsesorden, så der er ikke lige flere af den slags projekter i pipelinen. Men baseret på vores erfaringer med projektlogistik, er det et af de områder, vi satser meget inden for. Der er mange andre store og mellemstore projekter, og så skal vi forsøge at sikre nogle af dem, fortæller Søren Nørgaard Thomsen til ShippingWatch.

Annonce

Blue Water Shipping

Blue Water-koncernen har på verdensplan omkring 1750 ansatte på 63 kontorer.

Hovedsædet ligger i Esbjerg, hvor firmaet i 1972 blev grundlagt af Kurt Skov, der i dag er bestyrelsesformand.

Blue Water arbejder inden for forretningsområderne: Energy & Projects, General Cargo: Sea, Air & Road, Wind Logistics, Port Services, Reefer Logstics og Marine Logistics.

Mange nye muligheder

Ifølge Blue Water-topchefen har man allerede for et par år siden sikret sig mindre projekter, der starter op nu og de kommende år.

Han erkender dog også overfor netmediet, at udbruddet af corona og ikke mindst det voldsomme fald i olieprisen, påvirker og formentlig vil sætte sig i antallet af projekter fremover.

- Det kommer helt sikkert til at have en indvirken fremadrettet, der bliver færre ting udbygget. Olieselskaber venter lige og ser, hvad sker der. Men vi kommer også fra en position, hvor vi ikke er blandt de allerstørste, der er masser af muligheder for os at kigge på, siger Nørgaard Thomsen.

Et af de projekter indenfor Blue Waters energidivision, som man for eksempel venter sig en del af er i forbindelse med en voksende efterspørgsel på olie og gas-aktiviteter i regionen omkring Det Caribiske Hav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Annonce