Annonce
forside

Blue Water laver rokade efter topdirektørs dødsfald

En af Søren Nielsens store bedrifter var etableringen af Blue Waters afdeling på Lindø, da Mærsk forlod værftet. Arkivfoto

Søren Nielsen, divisionsdirektør for Blue Water Shippings største forretningsområde, er pludseligt død efter kort tids sygdom. Dan Nissen overtager nu stillingen som direktør for General Cargo.

Esbjerg: Blue Water Shipping har på en trist baggrund måttet foretage ændringer i sin topledelse, hvor Dan Nissen nu er blevet indsat som konstitueret direktør for transportkoncernens største forretningsområde General Cargo.

Dan Nissen, der i forvejen er direktør for Vind og Olie divisionerne, overtager rollen efter Søren Nielsen, der tidligere i denne uge pludseligt i en alder af 58 år døde efter kort tids sygdom.

- Med Søren Nielsens alt for tidlige død har hele Blue Water lidt et uendeligt stort tab. Søren har gennem hele sin knap 30-årige karriere i Blue Water været en dygtig, vellidt og værdsat kollega. Han har med sit engagement og sin indsigt bidraget til udviklingen af firmaet, og som person efterlader han et stort savn blandt alle, der kendte ham, oplyser Blue Water Shippings adm. direktør og grundlægger Kurt Skov, der siden 1988 har arbejdet tæt sammen med Søren Nielsen.

Annonce

Blue Water Shipping

Blue Water Shipping blev etableret i 1972 i Esbjerg, Danmark af Kurt Skov, og de 1400 medarbejdere tilbyder i dag shipping, transport og logistik fra firmaets 64 kontorer verden over.

Ny erfaren mand

Med konstitueringen består Blue Waters direktion af Kurt Skov som adm. direktør, Allan Junge, finansdirektør, Peter Matthiesen, it-direktør, Carsten Steffensen, direktør for Reefer og Marine og Dan Nissen, der altså foruden Vind, olie og gas, også bliver ansvarlig for General Cargo.

- Dan Nissen har bred og omfattende indsigt i vores forretning, og det er derfor naturligt, at han i den kommende periode også overtager ansvaret for General Cargo Divisionen, der omfatter traditionel transport af industrigods og forbrugsvarer per bil, skib og fly - i samspil med divisionens øvrige ledere, oplyser Kurt Skov.

Fynske forbindelser

Med Søren Nielsen har Blue Water Shipping mistet en markant kulturbærer. Den højt respekterede direktør, som er født og opvokset i Kolding, har været en del af Blue Water i næsten 30 år. Han var i 1988 med til at etablere Blue Water i sin hjemby, Odense, hvor Søren Nielsen både jobmæssigt og privat havde et stort netværk inden for erhverv, sport og kultur. Ved siden af jobbet var Søren Nielsen blandt andet aktiv som formand for Fynske Speditører og medlem af bestyrelsen i Fynsk Erhverv.

En af Søren Nielsens store bedrifter var etableringen af Blue Waters afdeling på Lindø, da Mærsk forlod værftet. I 2014 var det således naturligt at udnævne Søren Nielsen til direktør for forretningsområdet General Cargo, og han blev dermed medlem af transportkoncernens topledelse.

Senest var Søren Nielsen ansvarlig for etableringen af Blue Waters nye godsterminal ved Taulov til en samlet investering på 150 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ko-broen i Gesten er privat ejendom

Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce