Annonce
Esbjerg

Blue Water satser på et caribisk olieeventyr

Thomas Bek, Global Director for Energy & Projects i Blue Water, er i spidsen for åbningen af et nyt kontor i Guyana. Foto: BWS
Blue Water Shipping åbner nyt kontor i Guyana i det nordøstlige Sydamerika for at lukrere på et spirende oliemarked.

Esbjerg: De kommende år er der udsigt til markant forøgelse af olieudvindingen i havet ud for det nordøstlige Sydamerika.

Blue Water har de seneste år været involveret i projekter i området, og nu kommer der endnu mere fokus på dette spændende geografiske område, da firmaet åbner eget kontor i Guyana, som ligger mellem Venezuela og Brasilien ud til det Caribiske Hav.

- Vi kan konstatere, at aktiviteterne indenfor olie- og gasindustrien i denne region er opadgående og vil være det de kommende år, og derfor har vi fundet det naturligt at øge vores fokus på området. Det matcher vores strategi om at have et stærkt globalt setup med kontorer på industriens nøglelokationer, så vi kan være tæt på kunderne og dermed servicere dem på bedste vis, udtaler Thomas Bek, Global Director for Energy & Projects i Blue Water i en pressemeddelelse.

Annonce

Olie-kontorer

Blue Water har i dag kontorer i knap 60 forskellige lande. Inden for olie og gas er det især ved Det Kaspiske Hav og i Asien, at selskabet står stærkt.

Blue Water har blandt andet kontorer i Aserbajdsjan, Kazakhstan, Georgien og Rusland.

Kendskab til forholdene

Guyana og det nordøstlige Sydamerika er ikke nye områder for Blue Water, som allerede har opbygget egne erfaringer og et solidt netværk i området gennem deltagelse i forskellige energi- og projektrelaterede transport- og logistikprojekter for oliegiganter som ExxonMobil og Saipem.

- Vi er stolte af vores præstation, og det at vi er i stand til at levere unikke løsninger til de forskellige projekter, som alle fordrer stærk ekspertise. Et er at være i stand til at lave internationale transporter – noget andet er at have konkret kendskab til forholdene i de lande, vi opererer i. Det kan have afgørende betydning for succes, at vi er godt forberedt på opgaven, så vi ikke risikerer forsinkelser, fordi der for eksempel ikke er styr på toldbestemmelserne, udtaler Brent Patterson, der er Blue Waters Regional Director for Energy & Projects Americas, i meddelelsen.

Blue Water Guyana flytter allerede store godsmængder ind til Guyana og selskabet vil nu udvide udbuddet af serviceydelser til også at omfatte blandt andet en base, fortoldning, pakhus-services, kørsel, sværgods og løfteoperationer for energi -og projektrelaterede projekter til og fra Georgetown, der er landets hovedstad.

Blue Water annoncerede i sidste uge, at transportkoncernen åbner et kontor i Milano, Italien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce