Annonce
Kolding

Blus på Kolding: Årets lysfestival byder på flere nyskabelser

På Akseltorv vender en god gammel kending tilbage. Her vil bygningerne rundt om torvet bliver lyst flot op, og så kan man efter et enkelt års pause igen se det klassiske julelysshow. Arkivfoto: Søren Gylling
Torsdag starter den syvende udgave af Kolding Light Festival. En af årets største nyskabelser er muligheden for at sejle på åen i lysende elbåde.
Annonce

Kolding: En savnet gammel kending og et par større nyskabelser er på programmet, når nordens største lysfestival Kolding Light Festival begynder på torsdag klokken 17.

Blandt de største nyheder er muligheden for mod et mindre beløb at sejle i elbåd på Kolding Å langs en stribe lysinstallationer, og så har festivalen fået bygget en otte meter høj velkomstportal på fire ben. Portalen får plads på Banegårdspladsen og bliver udstyret med lyd, lys, røgeffekter og såkaldt evighedsglas, som er spejle, der giver en illusion af at kigge ind i evigheden.

Sidste år førte det en smule kritik med sig, at det efterhånden traditionsrige julelysshow på Akseltorv blev droppet til fordel for noget andet, men i år er det tilbage igen.

- Sidste år mødte vi lidt sure miner over, at det var væk, så både juleshow og hele pladsen er lyst op som det har været før. Det var ønsket, kunne vi konstatere, fortæller lysfestivalens formand Otto Popp Clausen.

Kolding Light Festival 2019

Kontakten til selve Kolding Light Festival bliver tændt i den østlige del af Jernbanegade torsdag 5. december klokken 17:00.

De mange installationer lyser op torsdag, fredag og lørdag, og det hele bliver rundet af med et stort fyrværkerishow over Slotssøen lørdag klokken 21:15.

Det fulde overblik over installationer og arrangementer kan findes på www.k-l-f.dk.

Annonce

Opleves større

Budgettet for Kolding Light Festival er i år lidt lavere end tidligere, men formand Otto Popp Clausen forudser alligevel, at den vil virke større end nogensinde, blandt andet fordi det bliver lettere at opleve alle værkerne.

- Man vil opleve det som den største, fordi det hænger bedre sammen, og man kan gå en tur på 3,5 kilometer rundt til alle installationerne. Vi kan høre fra teknikere fra udlandet, at det unikke ved vores festival er, at vi kan præsentere alle installationer inden for overkommelig gåafstand, fortæller han.

Parallelt med Kolding Light Festival kører en lang række andre arrangementer, så der er nok at give sig til i Kolding fra torsdag til lørdag.

- Der er voldsomt mange sideløbende aktiviteter, som vi ikke har noget med at gøre. Mange kobler sig på, og Kolding Light Run har for eksempel været udsolgt i flere måneder, Mungo Park laver lyskaraoke, der er julemarked på Koldinghus og Designskolen, og Trapholt har koblet sig på med noget, der er relateret til lysfestivalen. Der er herligt mange, der kobler sig på, siger Otto Popp Clausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce