Annonce
Kolding

BMW-syndromet nedkæmpes ved et besøg i Pakhuset

Business Kolding har sat gang i et testprojekt, hvor virksomheder kan udfordre deres indre iværksætter, fortæller iværksætterchef i Business Kolding Claus Nygaard Jensen (tv). Første virksomhed, der flyttede nøglepersonerne væk fra hovedkvarteret, var River Online, der er stiftet af Jesper Riber. Foto: Ludvig Dittmann

Business Koldings iværksætterindsats har fået et nyt ben, hvor etablerede virksomheder kan få hjælp til at tænke ud af boksen og "re-iværksætte" sig selv ved at komme ud af kontoret og i stedet tænke stort i Pakhuset.

Kolding: Etablerede virksomheder og iværksættervirksomheder i Kolding kan nu få hjælp til at vriste sig fri af BMW-syndromet. En tilstand hvor ejeren ruller af sted i en af de store BMW'er og overskuddet triller ind år efter år. Man er mæt og tilfreds.

Men forretningspotentialet bliver ikke udnyttet fuldt ud. Man går ikke efter nye markeder og nye forretninger. I stedet for at prøve lykken i et nyt land holder man fast i rattet og rutinerne.

Men for at skubbe til mageligheden har Business Kolding sat gang i et testprojekt, hvor virksomheder kan udfordre deres indre iværksætter. Business Kolding tilbyder virksomheder, at de kan leje et lokale i Pakhuset, hvor de kan tænke nyt, nu hvor de er væk fra den daglige drift. Her bliver de udfordret på deres iværksætter- og vækstpotentiale.

- Etablerede virksomheder og iværksættervirksomheder kan meget hurtigt blive helt opslugt af den daglige drift, og så glemmer de at se frem. Men i dag er du nødt til hele tiden at kigge fremad, det er bare svært, hvis du bliver opslugt af hverdagen, siger Claus Nygaard Jensen, der er chef for iværksætteri og entreprenørskab i Business Kolding.

Ro til udvikling

Organisationen, der selv bor i Pakhuset, har derfor som et forsøg lejet et lokale i Pakhuset, og så lejer de det ud til virksomheder, der vil styre uden om BMW-syndromet.

Første virksomhed, River Online, har været forbi for at få ro til at tænke på udvikling, og her var Business Kolding forbi hver uge til et kort procesmøde, hvor der var fokus på at opnå de mål for vækst, de i fællesskab opstillede.

- Traditionelt opfatter vi iværksætteri som én person, der starter op i en kælder, og derefter udvikler forretningen. Men vi vil gerne tænke iværksætteri lidt bredere, og derfor dyrker vi de ideer og vækstmuligheder, der er i de eksisterende virksomheder. Den helt store fordel er, at når du skaber iværksætteri i en eksisterende virksomhed, så er du tæt på kunderne. Mange iværksætteres største problem er at få gang i salget. Men den eksisterende virksomhed kender kundernes behov på en helt anden måde, men de skal nogle gange have hjælp til at finde deres indre iværksætter frem igen, siger Claus Nygaard Jensen.

Annonce
Kolding For abonnenter

53-årige Anette er naboven:  - Jeg hørt, at tyvenes værste fjende er skiltet med nabohjælp

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

Kolding

Retsmøde i Kolding aflyst: Kvinde hjemtaget fra Syrien forlænger frivilligt fængsling

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce