Annonce
Sport

Bo Henriksen: Det var min idé at få Priske til Horsens

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Bo Henriksen ville hyre Brian Priske som cheftræner for selv at blive sportschef på fuldtid. Planen kiksede.

Det var Bo Henriksens idé at finde sin egen afløser som cheftræner i AC Horsens, så han selv kunne hellige sig jobbet som sportschef i klubben på fuldtid.

Det siger AC Horsens-manageren til Ritzau, efter at Brian Priske tidligere tirsdag fortalte til Horsens Folkeblad, at han i sommer afviste at blive cheftræner i AC Horsens.

- Det kan man roligt sige, at jeg kender til, for det var sådan set min idé. Vi har igennem et års tid kigget på, hvordan vi kan optimere vores setup.

- Jeg er jo både sportschef og træner, og i rollen som sportschef har jeg været med til at sælge spillere for op mod 50 millioner kroner i de sidste fire år. Det har krævet meget tid, og vi skal stadigvæk levere resultater, og derfor skulle vi se, hvordan vi kunne optimere begge dele.

- Så vi så på, hvordan jeg kunne få tid til stadig at være begge dele, eller om vi skulle dele det op og have Brian Priske ind, siger Bo Henriksen.

Annonce

Bestyrelsen var med på Bo Henriksens idé om at hente Priske ind på trænerposten, og parterne var ifølge Henriksen tæt på en aftale.

- Vi var langt i processen med Brian Priske og havde mange samtaler, og det så ud til at kunne lade sig gøre efter at have haft en fin dialog med FC Midtjylland.

- Men klog som Claus Steinlein (FCM-direktør, red.) er, så lykkedes det ham at overbevise Brian Priske om at blive, siger Bo Henriksen.

Brian Priske siger til Horsens Folkeblad, at han fulgte sin mavefornemmelse og derfor sagde nej til cheftrænerjobbet.

I stedet valgte AC Horsens at opruste organisationen med to støttefunktioner til Bo Henriksen, så han stadig har tid til både at være cheftræner og sportschef.

- Vi valgte i stedet at få Mikkel Jespersen ind til at hjælpe med spillerrekruttering og scouting, og Thomas Kortegaard er kommet ind omkring trænerteamet, så nu har vi optimeret på en anden måde.

- På den korte bane er vi derfor absolut ikke på jagt efter en cheftræner. Vi har fået et flot setup. Jeg elsker at være sportschef, og jeg elsker at være fodboldtræner, og jeg har fået meget tid til at bruge mine kompetencer inden for begge dele med det nye setup, siger Bo Henriksen.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce