Annonce
Tønder

Bo Jessens sommer: 'Bondegårdsferie' med de 200 køer

Bo Jessen (Tønder Listen), der er formand Teknik- og Miljøudvalget i Tønder Kommune, får travlt med at passe sine 200 køer i sommerferien. Arkivfoto
Sommeren er over os, og mange kan nyde feriedagene. Men hvad skal Tønder Kommunes udvalgsformænd bruge deres sommerferie på? Det har JydskeVestkysten spurgt dem om.

- Som selvstændig landmand bliver det vist til det, man kalder "bondegårdsferie" for mig i år. Min medhjælper har nemlig i god tid bedt om fri hele juli til at lægge nyt tag på sit hus, så min kone og jeg passer vores 200 køer selv, men der bliver da også tid til at sidde på terrassen og nyde en god kop kaffe. Ellers har vi tit rejst i vinterferien, i de første mange år på skiferie og de seneste år på solferie på Gran Canaria. Da børnene var små, var vi på ferie i Danmark for at se mange af de historiske steder. For jeg havde aldrig selv været på ferie med mine forældre, så der var nogle ting og steder, jeg godt kunne tænke mig at se, og så fik mine egne børn også set Nationalmuseet, Holger Danske og det hele. Da børnene blev større, tog vi nogle gange sydpå til Italien og Spanien, eller vi tog til Norge.

Har du en god bog, du kan anbefale?

- Ja. Jeg vil både anbefale Anthony Doerrs bog "Alt det lys, som vi ikke ser", og så er jeg fascineret af Jan Guillou og hans serie "Brobyggerne" om tre brødre fra Norge, der rejser ud i verden. Nå ja, og Dan Browns bøger med mystik og koder kan jeg også rigtig godt lide.

Annonce

Hvad spiser du gerne om sommeren?

- Vi spiser meget fisk, og så er jeg jo landmand, så koldskål er også rigtig godt.

Hvad har du i koppen/glasset?

- Jeg drikker meget kaffe. Der er altid kaffe på kanden. Og så en masse vand i det her varme vejr. En aftenstund, når dagens arbejde er klaret, er et koldt glas rødvin, Rosado eller et koldt glas øl heller ikke af vejen.

Har I en sommertradition i familien?

- Vi har lige købt sommerhus på Rømø, og dér er der vist netop startet en ny tradition. Vores to døtre fødte hver et barn i henholdsvis december og januar, og de to små blev fotograferet under sommerhusets skilt med navnet "Digely". Og der skal de fotograferes hvert år fremover, besluttede deres mødre.

Hvilket spil kan du godt lide at spille?

- Computerspil skal det nok ikke være, for det har jeg ikke prøvet, siden jeg som barn prøvede det der Pacman på en Commodore64. Men brætspil som Time Out, Trivial Pursuit og andre quizspil, det er lige os.

Bruger du solcreme, eller er det noget pjat?

- Når vi er på Gran Canaria, bruger jeg solcreme, og også lidt herhjemme. Men som landmand opbygger man også noget modstandskraft, så huden beskytter sig selv.

Hvilken film ser du gerne flere gange?

- I juleferien har vi en tradition med at se filmen "Det er herligt at leve", og så kan jeg også godt lide "En verden udenfor" med Morgan Freeman.

Hvilket sted i Danmark er dejligst om sommeren?

- Det er ude på vores vestvendte terrasse i Vrenderup. Der er sol hele aftenen og en rigtig flot have, og hunden ligger og slapper af, og vi sidder og nyder det.

Har du et sommerminde fra din barndom?

- Jeg var jo aldrig på ferie med mine forældre, som også havde en gård, men hvert år var vi børn på ferie oppe ved min mors faster i Høgsbro. Der skulle vi gerne ned i den lokale købmandsforretning, hvor vi fik en krone til at snolde for. Jeg anede først ikke, hvad det var "at snolde", for det havde jeg aldrig prøvet, men det fik vi da bestemt lært.

Annonce
Tønder For abonnenter

Maria voksede op på en slotsruin

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder

Politiet havde den store bødeblok fremme til biltræf på Rømø

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Annonce