Annonce
Sport

Boca-spillere forsøger at lægge kaos bag sig før finale

Carlos Tevez fra Boca Juniors forsøger at lægge de kaotiske dage bag sig og fokusere på den forestående kamp mod rivalerne fra River Plate.

Stenkast, smadrede busruder og en rejse til Madrid har fyldt mere end fodbolden før Copa Libertadores-finalen.

Fodboldspillerne fra Boca Juniors forsøger at lægge de seneste to ugers kaos bag sig før søndagens finale mod de argentinske rivaler fra River Plate i Copa Libertadores.

Holdets største stjerne Carlos Tevez undgår helst at tale om det kaotiske forløb, der betyder, at finalen er flyttet fra Buenos Aires til Madrid.

- Det er vigtigt, at vi får renset hovederne og forsøger at fokusere på det vigtigste, nemlig finalen i Copa Libertadores.

- Det er kampen, vi skal tale om nu, siger Carlos Tevez.

For to uger siden sad han i holdets spillerbus på vej til returopgøret på udebane mod River Plate.

I Copa Libertadores afgøres finalen med både en ude- og en hjemmekamp.

Det første opgør på Boca Juniors' hjemmebane var endt 2-2, men returkampen blev i første omgang ikke til noget, da holdets bus blev angrebet med sten, og flere spillere måtte fragtes til hospitalet.

Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol, valgte efterfølgende at flytte returkampen til Madrid af sikkerhedsmæssige årsager.

Ligesom Carlos Tevez forsøger midtbanespilleren Wilmar Barrios at se fremad.

- Nu er alt det andet fortid. Vi skal spille en vigtig kamp på et stort stadion og forhåbentlig bliver det et godt show, siger Barrios før kampen på Real Madrids hjemmebane, Bernabeu.

Conmebol har tildelt hver klub 25.000 billetter, mens yderligere 5000 billetter er sat til salg på forbundets hjemmeside. 22.000 pladser er reserveret sponsorer og andre fodboldfans.

Rivaliseringen mellem River Plate og Boca Juniors vurderes til at være verdens mest hadefulde mellem to fodboldklubber. Det ventes, at op mod 2500 politibetjente vil være udkommanderet til kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

En indbrudstyv i Blomsterengen

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce