Annonce
Erhverv

Slut med kolde fra kassen: Bodegaen 'Kom Tit' er gået konkurs

Bodegaen "Kom Tit" lukkede den 1. december, og nu er selskabet bag værtshuset gået konkurs på begæring af en lønmodtager, der ikke har fået sin løn. Ejeren af bygningen er helt sikker på, at han finder en ny forpagter, så der igen bliver serveret øl på bodegaen på Rylevej. Foto: Google Streetview
Bodegaen "Kom Tit" lukkede i december, og nu er selskabet bag taget under konkursbehandling. Branchen er for nedadgående, lyder det fra den tidligere forpagter. Ejeren af bygningen garanterer, at en ny forpagter snart serverer bajere på stedet igen.

Kolding: Tre måneder efter den nye forpagter åbnede de første bajere på bodegaen "Kom Tit", lukkede stedet ned.

Den 1. december var det slut med at spille dart og bestille en kold fra kassen, og nu er selskabet bag "Kom Tit" taget under konkursbehandling ved skifteretten i Kolding. Det er en lønmodtager, der har penge til gode, der har begæret selskabet konkurs.

Forpagteren Bendict Nisbeth-Hansen overtog stedet på Rylevej i starten af september 2019 fra Jeanet Rostgaard Hansen, der havde drevet stedet fra 2016, men han fik aldrig rigtig fat, forklarer han i dag.

- Der er flere forskellige årsager, men omsætningen faldt, og der var ikke kunder nok. Det er svært at sige, hvorfor vi ikke fik det rullet i gang. Men det er branchen, der er for nedadgående. Derfor valgte vi at lukke ned i december, da vi kunne se, hvilken vej det gik, så vi ikke påførte vores kreditorer alt for store tab, siger Bendict Nisbeth-Hansen.

Hvorfor siger du, at det er en branche, der er for nedadgående?

- Når du kommer ind i den her branche, så begynder du at netværke med andre folk i branchen, og det, vi hørte, var, at for 20-30 år siden, der kørte det rigtig godt, men i dag er det svært at drive en bodega. Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne værne om de eksisterende kunder og så bygge på. Vi havde også et samarbejde med KIF Support. Vi havde sådan set mange gode ting i gang, men vi kom aldrig helt ud over kanten, siger Bendict Nisbeth-Hansen, der er sikker på, at han ikke skal prøve kræfter med bodega-branchen igen.

- Det var det. Nu skal vi også skrive det på vores bucket liste. Men sådan er det, når du investerer i noget. Nogle gange så går det. Andre gange så går det ikke. Det her gik ikke, siger Bendict Nisbeth-Hansen, der i stedet vil fokusere kræfterne på sit it-firma.

Annonce
- Vi havde sådan set mange gode ting i gang, men vi kom aldrig ud over kanten.

Bendict Nisbeth-Hansen, tidligere forpagter af "Kom Tit"

Bodega vil genåbne

I begyndelsen af januar blev selskabet bag "Kom Tit" begæret konkurs af en lønmodtager, efter selskabet i løbet af december havde solgt ud af aktiverne, oplyser advokat Michael E. Hansen, som skifteretten har indsat som kurator til at lukke ned.

- Man var i gang med en kontrolleret nedlukning. Bodegaen har jo været lukket et stykke tid. De forskellige ting er realiseret, og lokalerne er tilbageleveret. Så der står lidt penge på en konto, så nu skal jeg lige rydde op. Formålet med konkursbegæringen er at få aktiveret Lønmodtagernes Garantifond, så den ansatte er dækket, siger Michael E. Hansen.

Advokat Ole Bjørn Christensen der ejer ejendommen, hvor bodegaen ligger, forventer, at der igen bliver serveret kolde bajere inden for nærmeste fremtid. Lige nu forhandler han med flere interesserede forpagtere, fortæller han.

Du håber altså, at der kommer bodega igen?

- Det er ikke noget, jeg håber. Jeg er sikker på, at der kommer bodega. Men det afhænger af bevillinger og sådan noget. Men der kan godt gå en måneds tid, siger Ole Bjørn Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce