Annonce
Haderslev

Bodil Jørgensen fordyber sig i Jørgen Rygs repertoire på Harmonien

Bodil Jørgensen fordyber sig i Jørgen Ryg og hans repertoire i Haderslev Teaterforenings præsentation af "Ryg - en sørgmunter cabaret" i Harmonien. PR-foto

Haderslev: Onsdag 6. november kl. 19.30 danner Harmoniens teatersal ramme om forestillingen "Ryg - en sørgmunter kabaret", hvori skuespiller Bodil Jørgensen tager et kig på Jørgen Ryg og hans repertoire. Herudfra tegner hun et sørgmuntert portræt af det moderne menneske og dets genvordigheder i en tid, hvor alt skal gå så ufatteligt stærkt. Kabaretten genopliver nogle af Rygs fantastiske monologer og sange, bl.a. "Enlig far", "Pyt" og "Hva' skal vi med kvinder?".

Bodil Jørgensen er på scenen sammen med pianist Bjarne Sahl, der står for de musikalske arrangementer, og som akkompagnerer hende på turnéen.

Haderslev Teaterforening sælger billetter på www.teaterihaderslev.dk, tlf. 60536316. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce