Annonce
Vejen

Bodil Jørgensen hitter om Genforeningen

Vejen-bysbarnet Bodil Jørgensen viser igen sit store talent for komik ved at gengive pointer om Genforeningen på klingende sønderjysk.
Annonce

Vejen: Det er næppe gået nogens næse forbi, at det i år er 100 år siden, at et overvældende flertal af dansksindede borgerne i den nordlige del af Slesvig, vi i dag kender som Sønderjylland, via en afstemning blev inkluderet i det øvrige danske rige.

Fejringen i samtiden huskes nok bedst for Christian 10. ridt på sin hvide hest nedover den gamle grænse, og her i 2020 bliver der helt sikkert også fyldt med markeringer af den store begivenhed.

Allerede få dage inde i det nye år har Vejen-bysbarnet Bodil Jørgensen været på spil med en video om Genforeningen, som er blevet delt vidt og bredt på de sociale medier.

Her viser skuespilleren nok engang, at hun mestrer det sønderjyske sprog som en indfødt, selvom hun er opvokset få kilometer nord for Kongeåen. Og som det fremgår i videoen, er der i bedste sønderjyske stil ikke sparet på kaffebordets søde sager.

Bodil Jørgensens skuespillertalenter spænder bredt, men af nyere dato er hun af mange formentlig bedst kendt for sit komiske talent, som hun blandt andet har dyrket i Rytteriet. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce