Annonce
Kultur

Bodil Jørgensen synger forbudte sange

Bodil Jørgensen kommer til Sdr. Omme i oktober. Arkivfoto: Elisabet D. Hyttel

Sdr. Omme: Skuespiller Bodil Jørgensen og Martin Schacks trio kommer til Sdr. Omme i oktober med koncerten De Forbudte Sange - en genforeningsfejring med kant. Udgangspunktet for koncerten er de sange, der af den tyske besættelsesmagt i årene 1864 og 1920 blev censureret ud af Den Blå Sangbog.

Historierne om grænser, sorg og længsel fortælles og synges med Bodil Jørgensens register af følelser, indlevelse, kærlighed og humor og med Martin Schacks trio som medspiller, er tilhørerne sikret en musikalsk ramme af højeste karat, og sangene fra dengang vil fremtræde i nye opdaterede udgaver.

Det foregår torsdag den 8. oktober klokken 19.30 på Sdr. Omme kro, og arrangementet er åbent for alle.

Billetter skal købes forud ved henvendelse til Aktive kvinder Sdr. Omme - Tove Rasmussen tlf. 2346 1005 eller Sys Madsen tlf. 2833 1726. Pris pr. billet er 275 kroner. Aktive kvinder står som arrangør.

/BEK

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce