Annonce
Tønder

Bodil Jørgensen synger forbudte sange på Schackenborg

Bodil Jørgensen, der spillede hovedrollen i egnsspillet Sorgagre, gæster Schackenborg Slot. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Møgeltønder: En af Tønder Kommunes yndlingskendisser vender tilbage. Den folkekære skuespiller, der vandt en særlig plads i de lokale hjerter i Tønder Kommune, da hun spillede hovedrollen i Højt til himlens Sorgagre i 2019, optræder denne gang på Schackenborg Slot. Det sker den 19. juni.

Her lægger Bodil Jørgensen vejen forbi slottet til en koncert, hvor 100-året for genforeningen vil blive fejret. Sammen med musikerne fra Martin Schacks Trio, vil Bodil Jørgensen synge sange, der skal give en genforeningsfejring med lidt kant.

Baggrunden til koncertens indhold skal findes i tiden efter nederlaget ved Dybbøl, hvor blev Danmark reduceret med en tredjedel, og den nationale selvfølelse fik et knæk. Den nye grænse betød, at mange danskere nu måtte indstille sig på at leve under fremmed herredømme, gå i tysk militærtjeneste og undertrykke deres danske tilhørsforhold.

Den sangkultur som i dag er det kit, der definerer os som danske, blev grundlagt i årene fra 1864 og frem til genforeningen i 1920. Nogle af sangene faldt tyskerne for brystet, idet man anså dem for provokerende og en trussel mod den gældende orden. De blev forbudte at synge og censureret ud af Den blå sangbog.

Men den 19. juni klokken 19.30 kan nogle af disse sange opleves igen, denne gang fortolket af Bodil Jørgensen.

Billetter kan købes vis Schackenborgs hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce