Annonce
Kolding

Bog-anbefalinger under corona-virussen: Den her skal du læse

Christian Hundebøl Høj. PR-foto
Annonce

Kolding: Hvad skal man give sig til, når Danmark er lukket ned og du skal blive hjemme? Læs en god bog, lyder det fra biblioteket, hvis ansatte i den kommende tid vil give anbefalinger til gode bøger, du kan læse under corona-krisen. Alle bøger kan høres og/eller læses på eReolen.

I dag er det Christian Hundebøl Høj, som anbefaler:

- Amerikanske forfattere bliver ofte beskyldt for at fokusere for meget på hjemlandet. Og glemme den store verden udenfor. Men læser man forfattere som Thomas Pynchon, Jonathan Safran Foer eller Dave Eggers, kan rygtet ikke andet end undre. Det er bøger, der er meget grænseløse.

I Eggers’ seneste roman, ”Paraden” følger vi Ni og Fem, der er blevet udsendt fra et internationalt firma til at lægge en moderne asfaltvej tværs gennem et land, som for nyligt har afsluttet en bitter borgerkrig. Når arbejdet er færdigt, vil landet så holde en parade langs vejen, der skal forene de stridende landsdele.

Hvor Fem insisterer på at opleve de lokales liv, følger den erfarne Ni firmaets politik om nul kontakt. Ingen af dem tænker videre over vejens formål. Hvad de nok burde. For ”Paraden” er et rigt indblik i det indre liv hos den ustyrligt effektiviserede arbejder. Men romanen er mest en allegori om, at vi med vores mere og mere forbundne verden burde gøre os bedre bevidst om vores ansvar for hinanden, for alle mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce