Annonce
Kolding

Bog-anbefalinger under corona-virussen: En vigtig bog om at være ung og uperfekt

Jane Lyngsø Bundgaard. Privatfoto

Kolding: Læs en god bog, lyder det fra biblioteket, hvis ansatte i den kommende tid vil give anbefalinger til gode bøger, du kan læse under corona-krisen. Alle bøger kan høres og/eller læses på eReolen.

I dag er det Jane Lyngsø Bundgaard, som anbefaler:

"Og så drukner jeg" af Ditte Wiese endte på en flot tredjeplads ved afstemningen om Læsernes Bogpris, som hvert år uddeles af Danmarks Biblioteksforening og Berlingske Tidende.

Det er en virkelig gribende og meget velfortalt Young Adult-bog fra 15 år og op. Den handler om 18 årige Josefine, der er usikker og mangler selvværd, men som desperat forsøger at leve op til det perfekte liv. Bogen sætter fokus på et relevant emne i tiden "jagten på det perfekte".

Josefine har lagt en plan for sit liv, hvor alt skal være perfekt. Hun skal bestå eksamener med topkarakterer, så hun kan komme ind på jurastudiet. Hun har valgt Oliver som sin kæreste, han er pæn og skal også studere jura. Hun skal også være smuk og slank. Hver eneste time i hendes liv er skemalagt: lektier, motion, sociale medier, tv-serier, tid til vennerne og kærestetid. På overfladen går det godt, men kroppen siger fra. Josefine er nødt til at foretage nogle andre valg.

Der er håb, når bogen slutter, og så vil jeg ikke røbe mere. Ingen er perfekt, og det er, når vi mister fodfæste i livet og skal foretage de svære og uoverskuelige valg, at vi udvikler os som menneske og ofte til det bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce