Annonce
Kolding

Bog-anbefalinger under corona-virussen: Hop ud i de blå med de små

Bente Bruun. PR-foto
Annonce

Kolding: Hvad skal man give sig til, når Danmark er lukket ned og du skal blive hjemme? Læs en god bog, lyder det fra biblioteket, hvis ansatte i den kommende tid vil give anbefalinger til gode bøger, du kan læse under corona-krisen. Alle bøger kan høres og/eller læses på eReolen.

I dag er det Bente Bruun, som anbefaler en børnebog:

- Trænger I til noget at grine af, så husk, at der også er sjove højtlæsningsbøger for mindre børn på eReolenGo.

I behøver ikke engang bruge jeres kvote på at læse eller lytte til bøgerne, for under De blå titler, som er ekstratitler til frit udlån, er der masser af slagsen.

De sjoveste er bøgerne af Thomas Brunstrøm om Sally og hendes far. Sallys far er både sygt pinlig og bander af helvede til og er langt ude i skoven og gider ikke være voksen. Det er bare nogle af temaerne i de mange bøger i serien, der er elsket af både børn og voksne.

I Kille-bøgerne af Benn Q. Holm kan forældrene fint konkurrere med Sallys far i pinlighed. I ”Kille med far til fodbold” er hun nødt til at tage med sin far til en FCK-kamp, og de mange øldrikkende mænd med blå/hvide tørklæder og sære fodboldudtryk bliver noget af en oplevelse for Kille.

Det samme gælder den dag, hvor Kille er nødt til at gå med mor på shopping. ”Kille med mor til lagersalg” byder på skræmmende oplevelser med hysteriske kvinder, der slås om tøjet, og undervejs bliver Kille også væk fra sin mor.

Begge serier er en fest at læse højt for børn i 4-6 års alderen, og alle bøgerne har herlige illustrationer, som man kan gå at på opdagelse i og snakke videre om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce