Annonce
Kolding

Bog-anbefalinger under corona-virussen: Mumidalen er god at besøge i utrygge tider

Bente Bruun. Privatfoto

Kolding: Læs en god bog, lyder det fra biblioteket, hvis ansatte i den kommende tid vil give anbefalinger til gode bøger, du kan læse under corona-krisen. Alle bøger kan høres og/eller læses på eReolen.

I dag er det Bente Bruun, som anbefaler: Mumi som både bøger, lydbøger og film.

Mumidalen er et helt særligt univers opfundet af den finske forfatter Tove Jansson for over 75 år siden. Udover de runde Mumitrolde består Mumi-verdenen også af Hattifnatterne, Hemulen, My og mange andre væsner med hver sin personlighed, som er letgenkendelig fra den virkelige verden.

Tove Jansson skrev de første bøger i serien under anden verdenskrig, og hendes intention var at skabe et lyst og lykkeligt univers for børn som modvægt til krigens gru. Men heldigvis blev bøgerne ikke bare lyse og uskyldige.

Angst for kometer, oversvømmelser og andre katastrofer er et gennemgående tema i Mumi-historierne, og som direktøren på det finske Mumi-museum siger, så er bøger jo et godt sted at blive bange. Ligesom folkeeventyr formår bøgerne at give os troen på overlevelse endda. Det er derfor med god grund, at jeg foreslår, familier at læse Mumi-bøger netop i denne tid, hvor børn med rette kan føle, at verden er farlig.

Et andet tema i fortællingerne er familierelationer, som både børn og voksne kan more sig over og spejle sig i.

Højtlæsningsbøger som ”Troldvinter” og ”Farlig midsommer” er bedst til børn fra seks år, mens en titel som "Mumitroldene i årets løb" kan bruges til tre-årige. Der ligger også tre langfilm til gratis streaming på filmstriben.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce