Annonce
Kolding

Bog-anbefalinger under corona-virussen: Nobelpristager på eReolen

Cecilie Hougaard Flinck. PR-foto

Kolding: Hvad skal man give sig til, når Danmark er lukket ned og du skal blive hjemme? Læs en god bog, lyder det fra biblioteket, hvis ansatte i den kommende tid vil give anbefalinger til gode bøger, du kan læse under corona-krisen. Alle bøger kan høres og/eller læses på eReolen.

I dag er det Cecilie Hougaard Flinck, som anbefaler voksen skønlitteratur:

- Der findes mange perler på eReolen, f.eks. flere af de seneste års Nobelpristagere: Olga Tokarczuks ”Rejsende” er en skøn samling historier om menneskelig nysgerrighed og om at rejse. Ud i verden og ind i kroppen. Vi møder både almindelige mennesker og videnskabsfolk som Kopernikus eller den hollandske anatom Frederik Ruysch (1638-1731), der har været med til at kortlægge verden og kroppen.

Kazuo Ishiguros ”Slip mig aldrig” handler om en gruppe børn på en mærkelig kostskole. Noget er helt galt – og det viser sig, at børnene er kloner, der skal bruges til at donere organer til de ”rigtige” mennesker! Det er en bog om hvad og hvem, vi vil ofre for det fælles bedste. Isnende og helt uforglemmelig læsning.

Svetlana Aleksijevitjs ”Bøn for Tjernobyl” ligger til grund for HBO-serien ”Chernobyl”. Det er ikke en roman, men et journalistisk portræt af de helt almindelige mennesker, der bliver berørt af katastrofen; en gribende historie om sorg, kærlighed og kæmpe uretfærdigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce