Annonce
Kolding

Bog-anbefalinger under corona-virussen: Slagtehal Fem af Kurt Vonnegut

Christian Hundebøl Høj. PR-foto
Annonce

Kolding: Hvad skal man give sig til, når Danmark er lukket ned og du skal blive hjemme? Læs en god bog, lyder det fra biblioteket, hvis ansatte i den kommende tid vil give anbefalinger til gode bøger, du kan læse under corona-krisen. Alle bøger kan høres og/eller læses på eReolen.

I dag er det Christian Hundebøl Høj, som anbefaler.

- Amerikanske forfattere kan for mig noget helt særligt. Noget med at blande virkelighedens rædsler med fiktive fjollerier, så man i læsningen lærer om, hvad der sker eller er sket i verden, uden at man falder helt sammen ved tyngden af det, man læser.

Kurt Vonneguts ”Slagtehal Fem eller Børnekorstoget” fra 1969 er en moderne klassiker: En ”antikrigsbog” baseret på Vonneguts egne erfaringer som ung soldat under bombningen af Dresden i de sidste måneder af 2. Verdenskrig – en roman om ung uskyldighed, om traumer, om meningsløst fuglekvidder og så – utroligt nok – rumvæsner fra planeten Tralfamadore, der lever i alle øjeblikke på én gang, og derfor ved, at de vil ende med at sprænge verden i luften, men også at de ikke kan stoppe det. Og jeg lover dig, at alt dét giver mening alt sammen, og dette er suverænt en af de bedste bøger, jeg i mit liv har læst – en bog, der siger så meget på få sider.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Mand smed pose med kokain fra sig

Annonce