Annonce
Kolding

Bog-anbefalinger under corona-virussen: Tre virkeligt gode historiske krimier

Sofie Fredborg. PR-foto
Annonce

Kolding: Hvad skal man give sig til, når Danmark er lukket ned og du skal blive hjemme? Læs en god bog, lyder det fra biblioteket, hvis ansatte i den kommende tid vil give anbefalinger til gode bøger, du kan læse under corona-krisen. Alle bøger kan høres og/eller læses på eReolen.

I dag er det Sofie Fredborg, som anbefaler.

- Sindssygelægen af Caleb Carr foregår i 1890'ernes New York. Politiet på denne tid er mest en samling dumme bøller. Theodore Roosevelt (USA præsident 1901-09) er lige blevet ansat som politichef og vil rydde op i det korrupte politikorps. Samtidig er der en seriemorder, der myrder trækkerdrenge, på spil. De fleste i politiet er ligeglade, men Roosevelt opretter en specialgruppe til opklaring af mordene. Gruppen bliver ledet af en læge, der har stor psykologisk indsigt. Historien bliver fortalt af lægens sidekick, en ung reporter ved New York Times. Bogen er også filmatiseret, men læs bogen. Den er meget bedre.

Kadaverdoktoren af Lene Kaaberbøl foregår i 1890'ernes Frankrig. Hovedpersonen er den 20-årige Madeleine Karno. Hendes far er læge og retsmediciner. Madeleines højeste ønske er at blive videnskabskvinde og retsmediciner, hvilket selvfølgelig ikke kan lade sig gøre for en kvinde på denne tid. Da faren støder på et mystisk mord, hjælper Madeleine alligevel til. Der indgår både videnskab, overtro, mystik, ulve og sygdomme i denne uhyggelige historie.

De dødes måned af Andrew Taylor, en herlig krimi, foregår i 1950'ernes England. Under nedrivningen af en gammel kro støder man på skelettet af et nyfødt barn. Snart er det idylliske landsbysamfund på randen af opløsning. Den nyansatte kriminalkommissær Thornhill tager sig af sagen og bliver både hjulpet og distraheret af den tiltrækkende lokale kvindelige journalist.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce