Annonce
Vejen

Bogpræsentation blev et tilløbsstykke

Henning Krogh, forrest i billedet, var en af de mange, der havde taget turen til sognehuset i Jels, og han glædede sig til at komme hjem og kigge nærmere på den nye bog. Foto: Dorthe Andresen
Lokalhistorisk Forening for Jels Sogn havde fredag eftermiddag inviteret til præsentation af foreningens nye bog "Jels Sogn 1920-2020." Mange mødte frem for at sikre sig et eksemplar.
Annonce

Jels: Hvis der er noget, som interesserer mange mennesker, så er det den helt lokale historie.

Det var tydeligt at se, da Lokalhistorisk Forening for Jels Sogn fredag eftermiddag havde inviteret alle, der havde lyst, til at kigge forbi sognehuset i Jels, hvor foreningen præsenterede sin nye bog, der har titlen "Jels Sogn 1920-2020." For rigtig mange havde taget imod invitationen, og flere begyndte straks at bladre i deres nyindkøbte eksemplar.

Margit Ottosen, der er formand for Lokalhistorisk Forening for Jels Sogn, kunne glæde sig over, at mange kiggede forbi til bogpræsentationen. Foto: Dorthe Andresen

Og selvom bogen er på 300 sider, så er der mange ting, som ikke er kommet med i bogen.

- En af opgaveformuleringerne var, at vi skulle prioritere. For der er mange ting at skrive om. Men vi håber, at vi med bogen er nået et spadestik dybere ned med, hvad der skete tæt på os, fortalte Børge Baagø Hansen, som har været med i redaktionsudvalget, der står bag bogen.

Annonce

Mange kom forbi

Formand for Lokalhistorisk Forening for Jels Sogn, Margit Ottosen, kunne - sammen med resten af redaktionsudvalget - glæde sig over, at der hurtigt blev godt fyldt i sognehuset i Jels. Hun kunne også konstatere, at bogen nok skal blive en, som mange gerne vil have fingre i.

Den nye bog er på 300 sider, og den indeholder meget spændende og interessant stof. Foto: Dorthe Andresen

- Der er allerede godt salg i den, fortalte Margit Ottosen, der er formand for en forening, der tæller 350 medlemmer.

- Og vi har altid god tilslutning til vores arrangementer, lød det fra formanden, mens der stadig dukkede gæster op til præsentationen af bogen, der har været et par år undervejs.


En af opgaveformuleringerne var, at vi skulle prioritere. For der er mange ting at skrive om. Men vi håber, at vi med bogen er nået et spadestik dybere ned med, hvad der skete tæt på os.

Børge Baagø Hansen


Men så byder den til gengæld også på mange spændende fortællinger om Jels - faktisk gennem mere end de 100 år, som titlen ellers antyder.

For som Børge Baagø Hansen sagde i en kort tale, så er der kommet lidt mere med i bogen.

- Vi har også skrevet om første verdenskrig og om Sønderjylland, for det er to så store begivenheder. Bogen er interessant læsning, men den er også forbundet med uhyggelige omstændigheder, sagde Børge Baagø Hansen.

Annonce

Skal hjem og læse

En af dem, der var mødt frem til præsentationen, var Henning Krogh, der dog endnu ikke havde nået at få kigget så meget i den nye bog, han havde sikret sig et eksemplar af.

Børge Baagø Hansen holdt en kort tale, hvor han fortalte lidt om bogen og bogens tilblivelse. Foto: Dorthe Andresen

- Jeg glæder mig til at komme hjem og læse i den. For det er noget, jeg interesserer mig for, sagde Henning Krogh, der dog ikke stammer fra Jels, men han har boet i byen siden 2011.

Den nye bog er trykt i 700 eksemplarer, og den kan erhverves for 200 kroner, hvis man er blevet nysgerrig på, hvordan Jels har udviklet sig gennem de seneste 100 år - og hvis man gerne vil læse nogle af de spændende personlige historiske beretninger, som bogen også indeholder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce