Annonce
Aabenraa

Bold, brætspil og lejrbål – studielivet er mere end bøger

Endelig var det igen muligt at samle alle årets ca. 1500 nye studerende fra ni uddannelser i Aabenraa til Campusdag. Borgmester Thomas Andresen holdt tale. Foto: Henriette Pilegaard
Efter coronapausen i 2020 kunne uddannelsesinstitutionerne i Aabenraa igen holde Campusdag for årets cirka 1500 nye studerende med 25 forskellige aktiviteter.

AABENRAA: Når man hopper ud i en uddannelse, skal man i mål med  afleveringer og eksamener – men også meget mere. Man skal også møde nye venner og hygge sig i timerne uden for skolemurene.

Årets cirka 1500 nye studerende på de ni ungdoms- og videregående uddannelser i Aabenraa har nu fået smagsprøver på de muligheder, de har på tværs af uddannelsesinstitutionerne.

Det skete på den fælles campusdag, hvor uddannelserne tilsammen diskede op med en buffet med hele 25 forskellige aktiviteter, hvoraf de studerende hver kunne nå at prøve tre.

Annonce

Det er syvende år, der holdes Campusdag i Aabenraa. Kommunen og uddannelsesinstitutionerne samarbejder om at udvikle og styrke campusbyen, hvor i alt cirka 5500 studerende har deres daglige gang.

Endelig sammen

Sidste år gjorde coronaen det umuligt at samle de mange nye studerende, så der blev i stedet holdt en virtuel campusuge, hvor man blev på sin egen skole, men kommunikerede i et fælles onlineforum.

Da Campusdag 2021 tirsdag kl. 9 blev åbnet i Arena Aabenraa, holdt borgmester Thomas Andresen tale og glædede sig over, at det ikke længere er nødvendigt at være sammen – hver for sig.

- Det er et skønt syn at se ud på så mange studerende. Jeg glæder mig over samarbejdet med uddannelserne i byen, og hver dag mærker jeg, at vi sammen skaber en endnu bedre kommune at bo og arbejde i, sagde han.

Annonce

Discgolf testet

I udbuddet af campusdagens aktiviteter var discgolf en af nyhederne. Tidligt på sommeren åbnede borgmesteren sammen med studerende en ny bane, der ligger i campusområdet – i parken ved Brundlund Slot og ved Arena Aabenraa. Det er en bane, uddannelsernes fælles campusråd har været med til at rejse penge til.

Instruktør for discgolf ved Campusdagen var en kapacitet. Dennis Thygesen er lærer på VUC Syd, og samtidig  er han formand for Dansk Disc Golf Union. Foto: Henriette Pilegaard
Renis Dashaj, der er begyndt på gymnasiet, og Roelie Van Ittersum, der er ny studerende på SOSU Syd, var på samme hold ved discgolf-aktiviteten. Foto: Henriette Pilegaard

Dagens instruktør var ingen ringere end formanden for Dansk Disc Golf Union, Dennis Thygesen, der også er lærer på VUC Syd - dog primært i Haderslev, hvor han også er formand for discgolfklubben.

- Det er nemt som studerende at komme til at spille discgolf. Her er banen tæt på, og udstyret er billigt. Og så kan kan både spille for hyggens skyld og for sportens, sagde han.

Annonce

Møder på tværs

En af dem der havde meldt dig til discgolf var Renis Dashaj, der er begyndt på gymnasiet.

- Jeg vil gerne prøve noget nyt, og jeg har længe tænkt på, at jeg gerne vil prøve discgolf, sagde Renis, der var kommet på hold med helt andre folk end dem, han færdes blandt til daglig. De kom fra andre uddannelser, og Roelie Van Ittersum, der er begyndt på SOSU Syd, er også fra en anden generation. Hun driver landbrug sammen med sin mand på en gård ved Skærbæk og har tidligere arbejdet i hjemmeplejen.

- Men så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne tage uddannelsen. Det gør det også nemmere at få fast job, siger hun.

Annonce

Præmier for foto

I hele området omkring Arena Aabenraa var der gang i aktiviteterne. Nogle øvede også showdance eller lavede film. Begge dele blev vist i arenaen kl. 13 ved en ny fælles seance som afslutning på Campusdag 2021.

Under den virtuelle campusuge sidste år var det en stor succes, at de studerende kunne vinde præmier for deres opslag på facebook fra aktiviteterne – blandt andet gavekort til byens butikker. Også ved den rigtige campusdag i år stod der præmier på højkant. De var sponseret af Shop i City, Teater i Aabenraa, Aabenraa Live og SønderjyskE. Man kan finde de indsendte fotos via facebooksiden ”Campusbyen Aabenraa” under eventen Campusdag.

På plænerne bag Arena Aabenraa var der fuld gang i aktiviteterne, blandt andet padeltennis. Foto: Henriette Pilegaard
Hjernegymnastik og hygge over brætspil og skak var blandt aktiviteterne på campusdagen. Foto: Henriette Pilegaard
Man kunne også vælge en tur på mountainbike. Undervisere fra SOSU Syd havde medbragt en del af skolens cykler, der også bruges i det daglige på skolen. Foto: Henriette Pilegaard

Aktiviteterne til Campusdag 2021

Showdance, bæredygtighed, lerfigur, billedkunst, Er du rigtigt klog? ( en dansk-tysk quiz), spikeball, sæbekasseløb, Archery Battle, fodbolddart, crossfit, MTB, gåtur, Team Building, lejrbål, yoga, discgolf, streetbasket, petanque, padeltennis, triolektisk fodbold, høvdingebold, brætspil og skak, volleyball, klatrevæg, fri svømning.

Det er et skønt syn at se ud på så mange studerende. Jeg glæder mig over samarbejdet med uddannelserne i byen.

Thomas Andresen, borgmester
Annonce
Aabenraa For abonnenter

23-årig fængslet i ny sønderjysk narkosag: Mistænkes for salg af kokain for mere end 200.000 kroner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Sydjylland For abonnenter

Forening kalder muslimer undertrykkende og klager over, at imamer ikke vil snakke med dem - men de undlod at ringe til sønderjysk imam, fordi han 'ikke var toneangivende nok'

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Annonce