Annonce
Aabenraa

Bolderslev Vollerup Ungdomsforening fylder 100 år

Bolderslev: Bolderslev Vollerup Ungdomsforening kan 26. oktober fejre 100 års jubilæum. Det sker 26. oktober med en reception, fællesaktiviteter, udstilling og en afsluttende festmiddag med efterfølgende dans.

I 1910 købte tre gårdmænd fra sognet "Det gamle Forsamlingshus", som ligger på hjørnet af Vestergade og Stadionvej. Under Første verdenskrig gik al dansk ungdomsarbejde i stå. Men en stiftende generalforsamling 26. oktober 1919 oprettede Bolderslev Ungdoms- og Selskabelig Forening. I 1973 blev Bolderslev Ungdomsforening sammensluttet med Vollerup Ungdomsforening - deraf navnet Bolderslev Vollerup Ungdomsforening. BVU er en forening, der har forstået at omstille sig og tilpasse sig tidens trends og udfordringer. De første mange år som selskabelig forening og gymnastik. Som tiden gik tilføjedes ture i naturen, dilettant, foredragsrækker og meget andet.

I dag er tiden en anden - en computerverden optager de unge, og foreningen står for nye svære udfordringer med hensyn til børn- og ungetilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce