Annonce
Esbjerg

Boldesager Beboerforening: Vi ønsker ingen cykelsti i Nørrebrogade

Boldesager Beboerforenings formand, Kurt Andersen, er på vegne af medlemmerne i foreningen imod en cykelsti i Nørrebrogade. Foto: Googlemaps.
Det er en fejl i Esbjerg Kommunes sagsfremstilling, når embedsværket til Teknik & Byggeudvalget hævder, at Boldesager Beboerforening efterspørger cykelstier langs Nørrebrogade. Det er ingenlunde tilfældet, siger beboerforeningens formand til JydskeVestkysten.

Esbjerg: Formanden for Boldsager Beboerforening, Kurt Andersen, korrigerer nu Esbjerg Kommunes opfattelse af, at foreningen skulle være interesseret i anlæggelse af den meget omtalte cykelsti i Nørrebrogade, hvor blandt andre forældre til børn på Boldesager Skole tidligere har opfordret kommunen til at øge trafiksikkerheden for skolebørn og de bløde trafikanter generelt.

På det seneste møde i Teknik & Byggeudvalget, hvor forvaltningen havde indstillet til politikerne at søge midler fra en statslige cykelstipulje til et cykelstiprojekt i Nørrebrogade, fremgik det således af sagsfremstillingen, at strækningen på Nørrebrogade mellem Strandby Kirkevej og Jernbanegade klart ville opfylde alle tildelingskriterierne i den statslige pulje - hvilket også skulle ses i en forventet trafikstigning i forbindelse med den massive udvidelse af Sydvestjysk Sygehus Esbjergs parkeringshus i gaden - og at der både fra Boldesager Skole og Boldesagers Beboerforening bliver efterspurgt cykelstier langs Nørrebrogade. I Trafikplanen for Midtbyen indgår cykelstianlæg langs strækningen i øvrigt også.

Men Boldesager Beboerforening bakker ikke op om anlæggelse af cykelstier i Nørrebrogade, siger Kurt Andersen:

Annonce

- En etablering af cykelstier i Nørrebrogade vil medføre en nedlæggelse af parkeringsbåsene, som er en væsentlig del af beboernes hverdag og miljø. En hverdag, der i den grad ville udarte sig til en "venden på hovedet-oplevelse" med parkeringsmuligheder flere hundrede meter væk fra hoveddøren. Det skulle beboere i Nørrebrogade i så fald stilles overfor alene grundet meget dårlig, og uengageret planlægning fra kommunens side, hvor regionen står for en udvidelse af p-huset, og hvor kommunens planlæggere har været med hele vejen, siger Kurt Andersen.

Sti med ensretning

Han mener derfor, at Esbjerg Kommune og politikerne må tænke i andre baner, når udfordringerne med trafiksikkerheden skal løses:

- Fra Boldesager Beboerforenings synsvinkel kan en eventuel cykelsti kun anlægges med en ensretning af Nørrebrogade og mellem husene og parkeringsbåsene, fordi der så stadig vil være plads til gennemkørende trafik i en ensrettet gade, mener han.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Planklagenævnet jorder klager over kommunal håndtering af omstridt højhus i Esbjergs bykerne: Bygherrer klar til næste fase

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Annonce