Annonce
Aabenraa

Boldkastere fra gangbro er fortsat på fri fod

Vægteren blev ramt af en bold, der blev kastet fra en gangbro på Høje Kolstrup. Foto: Google Maps
Politiet har stadig ingen spor af den gruppe unge, der forleden kastede genstande ned fra en gangbro og skød med fyrværkeri mod en vægterbil.

Høje Kolstrup: Politiet har endnu ikke fået fat i den gruppe unge mennesker, der tidligt mandag morgen kastede en genstand ned fra en gangbro på Høje Kolstrup og ramte en vægterbil, der fik ødelagt forruden. Derfor vil ordensmagten gerne i kontakt med eventuelle vidner, der har kendskab til sagen.

Vægteren beskrev, at de unge var klædt i mørkt tøj og med hættetrøjer, hvor hætterne var trukket op over hovedet, og den beskrivelse har fået et enkelt vidne på banen. Vidnet har fortalt politiet, at han senere på morgenen på Vestvejen tæt ved Høje Kolstrup har set to tydeligvist dansk udseende unge i en påklædning, der svarer til det beskrevne.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med andre, der muligvis på ruten fra Høje Kolstrup og ind mod Aabenraa har set de to eller andre unge, der svarer til signalementet.

Annonce

Et godt samarbejde

Vægteren har til politiet forklaret, at det var en hvid fodbold, der blev kastet ned fra broen og ramte bilens forrude. Da han stoppede og steg ud, blev han også beskudt med fyrværkeri.

Lederen af Syd- og Sønderjyllands Politis Områdecenter Syd i Sønderborg, vicepolitiinspektør Preben Westh, siger i en pressemeddelelse, at politiets generelle erfaring med Høje Kolstrup-området er, at det ikke er mere belastet af kriminalitet og uro end andre tætbebyggede områder med mange mennesker, og at politiet har et godt samarbejde med både beboere, foreninger og andre i området.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce