Annonce
Aabenraa

Boldkastere fra gangbro er fortsat på fri fod

Vægteren blev ramt af en bold, der blev kastet fra en gangbro på Høje Kolstrup. Foto: Google Maps
Politiet har stadig ingen spor af den gruppe unge, der forleden kastede genstande ned fra en gangbro og skød med fyrværkeri mod en vægterbil.

Høje Kolstrup: Politiet har endnu ikke fået fat i den gruppe unge mennesker, der tidligt mandag morgen kastede en genstand ned fra en gangbro på Høje Kolstrup og ramte en vægterbil, der fik ødelagt forruden. Derfor vil ordensmagten gerne i kontakt med eventuelle vidner, der har kendskab til sagen.

Vægteren beskrev, at de unge var klædt i mørkt tøj og med hættetrøjer, hvor hætterne var trukket op over hovedet, og den beskrivelse har fået et enkelt vidne på banen. Vidnet har fortalt politiet, at han senere på morgenen på Vestvejen tæt ved Høje Kolstrup har set to tydeligvist dansk udseende unge i en påklædning, der svarer til det beskrevne.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med andre, der muligvis på ruten fra Høje Kolstrup og ind mod Aabenraa har set de to eller andre unge, der svarer til signalementet.

Annonce

Et godt samarbejde

Vægteren har til politiet forklaret, at det var en hvid fodbold, der blev kastet ned fra broen og ramte bilens forrude. Da han stoppede og steg ud, blev han også beskudt med fyrværkeri.

Lederen af Syd- og Sønderjyllands Politis Områdecenter Syd i Sønderborg, vicepolitiinspektør Preben Westh, siger i en pressemeddelelse, at politiets generelle erfaring med Høje Kolstrup-området er, at det ikke er mere belastet af kriminalitet og uro end andre tætbebyggede områder med mange mennesker, og at politiet har et godt samarbejde med både beboere, foreninger og andre i området.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv løb med to bærbare og guldsmykker

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce