Annonce
Sønderborg

Boldklub inviterer modne mænd til fodbold og en bid brød

Hver onsdag formiddag kan ældre herrer nu mødes i Gråsten til fodbold og en bid brød. Billedet er fra en anden anledning. Arkivfoto: Morten Stricker
Gråsten Boldklub tilbyder nu fodboldtræning og kammeratskab for mænd over 60 eller deromkring hver onsdag formiddag.

Gråsten: På Gråsten Boldklubs baner kan man hver onsdag rende ind i et hold ældre herrer, der har snøret fodboldstøvlerne. En gang om ugen mødes de for at spille en god omgang fodbold og vedligeholde det unikke kammeratskab.

- I øjeblikket er vi otte, men vi vil gerne være lidt flere, da der jo er et afbud i ny og næ. Vi skal være et vist antal for, at det giver mening, siger Mogens Hansen, der står bag holdet, som er for mænd på 60+ men også gerne lidt yngre.

Det er fuldstændigt uforpligtende at dukke op for at se, om bentøjet og hovedet stadig kan følges ad.

- Der er sikkert en del efterlønnere, arbejdssøgende, pensionister, skifteholdsansatte og andre ”hjemmegående” mænd, som stadig har lyst til at spille fodbold dog i et mere adstadigt tempo end turneringsbold, forklarer initiativtageren, der hele sit liv har været en del af Gråsten Boldklub.

Blandet andet som træner i næsten 40 år og bestyrelsesformand i 25 år. Han står i dag også for dameholdet og ekstra træning for 9-13 årige piger.

Annonce

I øjeblikket er vi otte, men vi vil gerne være lidt flere, da der jo er et afbud i ny og næ.

Mogens Hansen, Gråsten Boldklub

Godt for krop og sjæl

En ny rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd viser, at danskerne i dag er sociale langt ind i alderdommen. Ifølge Ældre Sagen er det især vigtigt for ældre at skabe sociale relationer, da det er med til at forebygge ensomhed, der kan have konsekvenser som dårligt helbred og kortere levetid.

I dag er der syv mænd i en moden alder samt en opkomling på cirka 50 år på fodboldholdet i Gråsten. Nogle kender hinanden fra tidligere, mens andre er nye. Blandt andet den ældste - en 81-årig mand, som er tilflytter fra Fyn, hvor han for efterhånden mange år siden spillede i 1. division for B1909.

- Efter træningen tager vi os en øl. En tager brød med, en anden pålæg og så slutter vi af med en lille frokost, siger Mogens.

Træningen er mellem 10.15 og 11.15 på Aarsbjerg. Først er der lidt styrketræning og herefter 45 minutters fodbold.

Har man lyst til at spille lidt bold samt have lidt socialt samvær så ring eller skriv til Mogens på 61316142 eller mogens_hansen@outlook.com.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce