Annonce
Varde

Boldklubben Vestkysten udnævner to nye æresmedlemmer

Gunnar Plauborg har løst et utal af opgaver for Boldklubben Vestkysten. Privatfoto

Oksbøl: Gunnar Plauborg og Tommy Jensen blev ved Boldklubben Vestkystens årsafslutning hædret. De blev udnævnt til æresmedlemmer af klubben efter mange års flot arbejde for klubben.

Tommy Jensen har brugt store mængder tid som både træner og især som opkridtningsmand, og Gunnar Plauborg har siddet som kampfordeler og deltaget til delegeretmøde for boldklubben i mange år. De har begge siddet i fodboldudvalget (Gunnar Plauborg også som formand) ad flere omgange, og de har begge modtaget BV prisen (Tommy Jensen som den første nogensinde i 1993).

Æresmedlem af BV er ikke noget, man bare lige bliver. Faktisk har BV igennem tiden kun haft syv æresmedlemmer, understreger klubben i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om de nu afdøde Bøgh Sørensen, urmager Jensen, Niels Jensen og Hans "Sporty" Jacobsen - og de tre nulevende æresmedlemmer, Erling "Fis" Larsen, Brian Fugleberg og Karl Verner Nielsen - som altså nu får to nye i klubben.

Annonce
Tommy Jensen har blandt andet kridtet ca. 4.500 kilometer boldbaner op. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce