Annonce
Vejen

Boligbyggeri: Lokalrådet vil kæmpe for et godt resultat

Jels Lokalråd har selv fået udarbejdet illustrationer over, hvordan man gerne så, at bymidten kommer til at tage sig ud. Illustration: Jels Lokalråd
Lokalrådet i Jels har ikke kastet håndklædet i ringen, når det drejer sig om udviklingen af midtbyen.
Annonce

Byudvikling: - Jels Lokalråd har løbende dialog med Vejen Kommune om udviklingen i Jels. Det gælder også i forhold til de to kommende projekter på Ravnbjerg og i midtbyen.

Sådan siger Niels Bendix Rasmussen, der er formand for Jels Lokalråd.

For lokalrådet har på ingen måde opgivet at få indflydelse på, hvordan bymidten i Jels skal tage sig ud i fremtiden.

- Vi har aftalt med Vejen Kommune og Boligselskabet Kongeåen, at vi i lokalrådet kommer med i processen om at forme området omkring hotellet. Der er aftalt et opstartsmøde den 11. marts, hvor alle tre parter mødes og præsenterer vores forskellige overvejelser. Som vi forstår det, er der endnu ikke tegnet noget, men alene fra boligselskabet og kommunens side gjort sig nogle overvejelser, siger Niels Bendix Rasmussen.


Vi tror, der er en positiv vilje til at imødekomme noget af det og ser frem til dialogen. Det bliver spændende at få sat gang i udviklingen og få ryddet op efter et henfaldent hotel, som ikke pynter i byen længere.

Niels Bendix Rasmussen, formand, Jels Lokalråd


Han fortæller, at Jels Lokalråd i løbet af foråret vil invitere til et borgermøde om ideerne og tankerne. Mødet vil blive holdt sammen med Vejen Kommune, og borgerne vil blive inviteret til at komme med ideer til udviklingen.

Lokalrådet har også fået udarbejdet nogle illustrationer, der viser, hvordan man godt kunne tænke sig, at bymidten kom til at se ud.

- Vi tror, der er en positiv vilje til at imødekomme noget af det og ser frem til dialogen. Det bliver spændende at få sat gang i udviklingen og få ryddet op efter et henfaldent hotel, som ikke pynter i byen længere, siger Niels Bendix Rasmussen fra Jels Lokalråd.

Annonce

Bevarelse af torvet

I Jels Lokalråds strategiplaner - Strategi og visionsplan 2007 til 2015 og Strategi og visionsplan 2016 til 2024, arbejdede man med forskellige ønsker for den fremtidige anvendelse af torvet og hotellet, alle med udgangspunkt i, at området og bygning fortsat skulle være offentlig tilgængelige.

Da muligheden for ændring af hotellet til andet formål lod vente på sig, og der samtidig opstod mulighed for at arbejde med nye opholdsarealer ved åen overfor Brugsen, fasedelte lokalrådet udviklingen af midtbyen, så første etape skulle være opholdsarealerne ved åen og næste etape skulle være hotelgrund og busholdeplads. Den første fase er gennemført.

Anden fase tager udgangspunkt i bevarelse af Jels Torv i dets nuværende størrelse og beliggenhed i forhold til kirke og veje omkring torvet.

Forslag fra Jels Lokalråd til, hvordan bymidten i Jels kan tage sig ud. Illustration: Jels Lokalråd


- Lokalrådet ønsker at skabe en ny rummelig sammenhæng med udgangspunkt i torvet og via åen og den nye gangbro til de grønne opholdsarealer ved Brugsen, styrkes sammenhængen på tværs af bymidten og et nyt byrum opstår. Et byrum der også er en visuel og grøn forbindelse med tilstrækkelig luft omkring sig, så den indbyder til færdsel og ophold, står der i projektbeskrivelsen for bymidten fra Jels Lokalråd.

Herfra ønsker man, at der på torvet opføres en ny bygning i et let udtryk med front mod torv og kirke. Bygningen skal gerne været åben eller delvis åben bygning med et stort tag, der dels skaber læ og giver ophold.

Forslag fra Jels Lokalråd til, hvordan bymidten i Jels kan tage sig ud. Illustration: Jels Lokalråd


- Dels giver bygningen et markant ydre, der skal modsvare dets status som en ny samlede bygning på Jels Torv, til brug for turister og byens borgere som helhed. I bygningen skal indtænkes særlig plads til hærvejsturisterne, som vi oplever mangler et sted i Jels, både til hvil og til information om Jels og byens historie, lyder det i projektbeskrivelsen.

Med gennemførelse af anden etape og sammenbindingen med første etape vil Jels få et nyt sammenhængende byrum, der styrker livet på torvet og kvaliteten i Jels, og dermed bliver det mere interessant at søge til Jels for at bo både som lejer eller som ejer, afslutter lokalrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce