Annonce
Esbjerg

Boliger nedlægges som led i hemmeligt projekt

Her ved den røde prik på kortet ligger de to kommunale boliger, der nu skal nedlægges.

To kommunale boliger skal nedlægges som led i realiseringen af det hemmeligholdte Projekt Ember - et datacenter mellem Esbjerg og Andrup.

Annonce

Esbjerg: Nysgerrigheden var ligeså stor blandt politikerne i Plan & Miljøudvalget, som den er andre steder, men heller ikke byrådsmedlemmer får oplysninger om, hvilket udenlandsk selskab, der vil købe det 2,5 millioner kvadratmeter store område og bygge et datacenter mellem Esbjergmotorvejens afkørsel øst og nord og Andrup og mellem Storegade og Andrupvej.

Det blev ellers forsøgt, da politikerne skulle behandle sagen om nedlæggelse af to kommunalt-ejede boliger på henholdsvis Nordre Tovrupvej 21 og Nordre Tovrupvej 26. Husene, der p.t. er udlejede og har boligarealer på henholdsvis 130 kvadratmeter og 118 kvadratmeter, ligger i vejen, hvis der skal være erhvervsområde, men politikerne fik ikke en snus at vide om, hvem der står bag Projekt Ember, som det meget hemmelighedsfuldt kaldes.

Teknisk direktør Hans Kjær var nemlig lukket som en østers, da han blev forsøgt frittet ud, fortæller en leende udvalgsformand, Karen Sandrini (S).

Sagen kort


  • Esbjerg Kommune er blevet kontaktet af en udenlandsk virksomhed, som mellem Esbjerg og Andrup vil opføre et datacenter med datahaller, samt supportfaciliteter og indrettet med interne veje og parkering med videre og forskellige teknikbygninger og teknisk udstyr. Det er planen, at datacentret anlægges i flere etaper hen over en årrække.
  • Det aktuelle projekt Ember omfatter cirka 250.000 kvadratmeter bebygget areal fordelt på 200.000 kvadratmeter datahaller og 50.000 kvadratmeter administrations-, logistik- og servicebygninger, samt herudover en eller to højspændingsstationer, hver med et areal på cirka 30.000 kvadratmeter og nødstrømsanlæg med et samlet areal på cirka 6.500 kvadratmeter.
Annonce

Frivillige aftaler

Ifølge Boligreguleringsloven er det ikke tilladt uden videre at nedlægge boliger helt eller delvist. Der skal politisk godkendelse ind over hver gang. Udvalget godkendte nedlæggelsen uden problemer, idet boligerne er ligger så centralt i området, at det ikke kan lade sig gøre bare at sælge arealerne uden om boligerne.

Ifølge Karen Sandrini har der været holdt møder med beboerne i begge huse, og de har erklæret sig indstillede på at indgå frivillige aftaler om fraflytning.

Som tidligere omtalt i JydskeVestkysten er Esbjerg Kommune i fuld gang med planlægningsarbejdet med lokalplan og kommuneplantillæg, herunder en miljøvurdering og en såkaldt afgrænsningsrapport. Af rapporten fremgår det, at projektet omfatter opførelse af et datacenter med datahaller, samt supportfaciliteter og indrettet med interne veje og parkering med videre og forskellige teknikbygninger og teknisk udstyr. Det er planen, at datacentret anlægges i flere etaper hen over en årrække.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce