Annonce
Esbjerg

Boliger på vej i Gl. Sædding uden protester

Denne gang er der ikke kommet høringssvar til det nedskalerede byggeprojekt i Gl. Sædding. Visualisering: Ungdomsbo
30 nye boliger på vej på Strandvænget i Gl. Sædding. Ny lokalplan oversendt til byråd med anbefaling. Ingen indsigelser i høringsfase.
Annonce

Esbjerg: Ungdomsbos kommende boligområde ved Strandvænget i Gl. Sædding ser ud til at være faldet i god jord hos de omkringboende - sådan som udformningen af boligbyggeriet er landet.

I al fald er der ikke indkommet en eneste bemærkning til de seneste planer, der giver mulighed for cirka 30 boliger som tæt-lav bebyggelse omkranset af grønne træer med adgang til et grønt opholdsareal for hele bydelen.

Plan & Miljøudvalget har netop godkendt lokalplanen for området, og sagen er nu oversendt til byrådet med anbefaling.

Området

  • Lokalplanområdet, der er på 21.600 kvadratmeter, ligger i Gl. Sædding og afgrænses af Lyngvejs Ældrecenter og parcelhuse mod syd samt boliger i to etager mod henholdsvis nord og øst.
  • Området har tidligere været anvendt som boldbane og grænser op til forskellige boligområder, der er opført i forskellige perioder og i forskellige stilarter. På Strandvænget findes både traditionelt parcelhusbyggeri fra midten af 1960'erne og frem, om- og tilbyggede parcelhuse samt rækkehusbebyggelse i to etager, lyder beskrivelsen fra den kommunale forvaltning.
Annonce

Sten på vejen

Sagen fik ellers en uheldig begyndelse i form af en særdeles ublid medfart til Ungdomsbos oprindelige projekt, der indeholdt cirka 40 boliger som tæt-lav bebyggelse i den nordvestlige del og tre punkthuse på fire til seks etager indeholdende cirka 50 boliger i den sydøstlige del. Den sidste del af projektet kunne borgerne og Sædding-Fovrfeld Lokalråd bestemt ikke lide, og i Plan & Miljøudvalget stejlede Dansk Folkeparti også over byggeriet i højden.

Det hele endte med, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, SF og Venstre i Plan & Miljøudvalget blev enige om at give tilladelse til et beskåret projekt med kun to tårne istedet for tre, og hvor der maksimalt måtte bygges op i fire etager. I økonomiudvalget fik Dansk Folkeparti opbakning til sin modstand fra Borgerlisten og De Konservative, men da sagen skulle behandles i byrådet, blev sagen i sidste øjeblik udsat på grund af en kommunal hørings-bommert.

Årsagen var, at de 337 borgere, der i september sidste år skulle have haft høringsmaterialet tilsendt i e-boks, viste sig ikke at have fået det. Istedet var de kommunale breve blevet sendt til én adresse.

Ungdomsbo valgte siden at trække projektet og begynde helt forfra, og det blev altså til dette forslag, hvor byggeriet i højden helt er fjernet.

Her skal der ligge 30 nye tæt-lave boliger på Strandvænget. Området bliver vejbetjent fra Kystparken. Kort: Esbjerg Kommune.
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Danmark For abonnenter

Forstå skandalesagen om de udenlandske chauffører i slumlejr

Annonce