Annonce
Sønderborg

Boligområde i Sønderborg bliver stemplet som hård ghetto

Nørager i Sønderborg er kommet på listen over hårde ghettoer. Arkivfoto: Timo Battefeld
Nørager/Søstjernevej i Sønderborg er kommet med på listen over hårde ghettoer, som netop er udsendt af Boligministeriet.
Annonce

Sønderborg: En af landets hårde ghettoer ligger midt i Sønderborg.

Det fremgår af den liste over udsatte boligområder, ghettoområder og hårde ghettoområder i Danmark, som boligminister Kaare Dybvad Bek (S) netop har offentliggjort.

To nye boligområder har nu været på ghettolisten i fem år og bliver derfor til hårde ghettoer, der skal derfor udarbejde en udviklingsplan. Det drejer blandt om Nørager/Søstjernevej i Sønderborg Kommune.

- Nørager i Sønderborg skal nu lave en udviklingsplan for deres områder, da de har været på listen fem år i træk. Jeg ved, at det er en stor udfordring, men jeg håber boligorganisationer og kommuner vil gå til opgaven med ambitionen om at skabe planer, der er tilpasset lokalsamfundet og skaber mere blandede bydele, siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

Annonce

Store konsekvenser

Det betyder blandt andet, at de såkaldt hårde ghettoer skal nedbringe andelen af familieboliger til 40 procent af den samlede boligmasse i området.

Kommuner og boligselskaber kan dog søge dispensation for 40 procentskravet, men man skal leve op til nogle specifikke krav.

Ved et ghettoområde forstås et alment boligområde, hvor der bor mindst 1.000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 procent.

Samtidig skal minimum to af kriterierne vedrørende tilknytning til arbejdsmarkedet, kriminalitetsniveau samt uddannelses- og indkomstniveau være opfyldt.

På listen over ghettoområder per 1. december 2020 er der 15 boligområder, som opfylder ghettokriterierne mod 28 områder i 2019. Der er 25 udsatte boligområder mod 40 i 2019.

Listen består nu af 13 boligområder. Udviklingen dækker over, at fire områder udgår og to nye områder er kommet på listen.

To nye boligområder har nu været på ghettolisten i fem år, og skal derfor udarbejde en udviklingsplan. Der i blandt altså Nørager/Søstjernevej i Sønderborg Kommune.

Det andet ny boligområde på den hårde ghettoliste er Solbakken i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce