Annonce
Kolding

Boligorganisation i hård ghetto: Krav om at vise straffeattest giver tomme boliger

Efter kravet om at vise en ren straffeattest blev indført i sommer, er interessen for at leje bolig i Munkebo faldet. Knap en håndfuld boliger har stået tomme i mere end tre måneder. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Flere lejere takker nej til at flytte ind i boligområdet Munkebo, når de bliver mødt med krav om at vise en straffeattest, oplyser Bent Jacobsen, der er formand for boligorganisationen Alfabo. Ventelisten skrumper og tæt på en håndfuld boliger har stået ledig i mere end tre måneder.

Kolding: Den 1. juli blev det et krav, at lejere i Munkebo samt Skovparken/Skovvejen skal vise en ren straffeattest, inden de kan få en lejlighed. Formålet er at forhindre kriminelle i at bosætte sig i de to lokale boligområder, der står på listen over landets hårde ghettoer.

- I Munkebo er det helt klart vores fornemmelse, at mulige lejere bakker ud, når vi beder om at se, deres straffeattest. Og det gælder uanset om den er ren eller plettet. Sådan ville jeg også have det selv. Hvis jeg skulle vise en straffeattest for at få en bolig i et bestemt område. Så ville jeg uden tvivl dreje om på hælen og gå min vej, siger Bent Jacobsen.

Han er formand for boligselskabet Alfabo, der administrerer de almene boliger i Munkebo.

Han afviser, at folk siger nej tak til at flytte ind, fordi de tror, at der er meget kriminalitet i området. Munkebo slår ikke ud på det kriminalitets-kriterie, der er en del af ghettopakken.

På den nye ghettoliste, der blev offentliggjort søndag formiddag, kan man læse, at antallet af dømte i Munkebo ligger på 1,59 procent, Det er først, hvis kriminaliteten kommer op på 2,03 procent, at et boligområde slår ud på det kriterie.

Hvis jeg skulle vise en straffeattest for at få en bolig i et bestemt område. Så ville jeg uden tvivl dreje om på hælen og gå min vej.

Bent Jacobsen, Alfabo

Tomgangshusleje

Boligerne i Munkebo er renoverede og i fin stand.

- Efter det er blevet et krav, at nye lejere og deres familie skal vise straffeattest, er vores venteliste til lejligheder i Munkebo blevet meget kort. Kravet betyder også, at vi er begyndt af få tomgangshusleje i Munkebo. Det er en tomgangshusleje, når en bolig har stået ledig i mere end tre måneder, og den slags boliger er vi tæt på at have en håndfuld af i Munkebo, fortæller Bent Jacobsen.

JydskeVestkysten tog søndag til Munkebo og spurgte en håndfuld mænd og kvinder om, hvad de ville sige til at skulle møde op med en straffeattest, hvis de skulle søge en lejlighed.

Inden ønskede at står frem med navn og foto, men flere gav udtryk for, at det virkede mærkeligt, at skulle vise straffeattest for at få en lejlighed. En svarede, at hans straffeattest var en helt privat ting, som han under ingen omstændigheder ville vise noget sted. En anden svarede, at det var godt, at fraskære dømte muligheden for at bo i området.

Direktør Per Nielsen fra AAB Bovia, der administrer Skovparken, fortæller, fortæller, at man også der holder øje med, hvad det betyder, at mulige lejere skal vise deres straffeattest.

- Jeg har spurgt i udlejningen. Tilbagemeldingen derfra er, at nogle siger, at så er de ikke interesseret i en lejlighed, mens andre siger, det er da dejligt at vide, at man skal vise straffeattest, så kriminelle ikke kan flytte ind, forklarer Per Nielsen.

Ventelisten til at få en bolig i Munkebo er blevet kortere, og tæt på en håndfuld boliger har stået ledig i mere end tre måneder, efter mulige lejere skal vise straffeattest, inden de flytter ind. Foto: Mette Mørk
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce