Annonce
Nordtyskland

Boligpriser i Flensborg bliver ved med at stige

I det nye boligområde, Wohnpark Mühlental, koster en ejerlejlighed på blot 61 kvadratmeter til 243.000 euro
Ejendomsmarkedet trodser coronakrisen. I Flensborg er boligpriserne steget med seks procent i det seneste års tid.
Annonce

FLENSBORG: En ejerlejlighed med to værelser på blot 61 kvadratmeter til 243.000 euro. Det er prisen i det nye boligområde, Wohnpark Mühlental i Weiche i det sydvestlige Flensborg. I området ved Museumsberg finder man også et nybyggede boligområde, hvor 106 kvadratmeters lejlighed er blevet solgt for 480.000 euro.

Hvis man synes, at de priser er høje, er der ikke megen trøst at hente hos eksperterne i det lokale boligmarked. Corona-krisen har ikke påvirket boligpriserne i og omkring Flensborg.

Annonce

Dyre byggegrunde

Faktisk er boligpriserne i Flensborg i gennemsnit steget med seks procent i løbet af året sammenlignet med samme periode sidste år. Samme billede finder man, når det gælder priserne på byggegrunde. Her ser man også betydelige prisstigninger, påpeger Michael Paul, rådgiver med speciale i ejendomsmarkedet i Nord-Ostsee Sparkasse.


Kun hvis Corona-krisen medfører et totalt sammenbrud, vil vi se en anden udvikling

Michael Paul, bankrådgiver.


- Vi kan se, at Corona ikke har haft indflydelse på ejendomsmarkedet i Flensborg. Der var en ganske lille afmatning i maj måned, men det overkom markedet meget hurtigt. Og det er tilbage på samme niveau som før epidemien, siger han.

Samme melding kommer, hvis man taler med Thore Feddersen, indehaver af ejendomsmæglerfirmaet af samme navn.

- Boligmarkedet har vist sig mere robust end ellers. Det er ikke et fænomen isoleret til Flensborg. Det er generelt for hele Tyskland. Selv om man kan synes, at priserne stiger en del, så er de tyske ejendomspriser sammenlignet med andre europæiske lande ganske billige, siger han.

Også ifølge en ny rapport fra konsulentvirksomheden Wüest Partner Deutschland er der tale om en generel tendens i Tyskland. Dog tager man her forbehold for de usikre udsigter, der følger med Corona-krisen. Her kan der ske en afmatning. Dette er både Thore Feddersen og Michael Paul uenig i. De stigende priser vil fortsætte med at gøre det svært for folk, der står for at købe deres første bolig.

Annonce

Erhverv er billigere

- Kun hvis Corona-krisen medfører et totalt sammenbrud, vil vi se en anden udvikling, siger Michael Paul.

- Ser man på hele boligmarkedet over en bred kam, er der godt og vel tale om prisstigning på 10 procent, siger Michael Paul. Det eneste marked, hvor man har set faldende priser, er erhvervsmarkedet. Her har den øgede brug af home-office betydet et fald, fremhæver Michael Paul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce