Annonce
Vejen

Boligprojekt i bymidten bliver en halv etage mindre

Rødding Andelsboligforenings boligprojekt i Rødding Vestergade vil blive opført her med tre etager og en højde på maksimalt 13 meter. Til sammenligning er det to meter højere end Frøs’ hovedkontor. Foto: Søren Dippel
Udvalget for teknik og miljø har lyttet til kritikken og barberet en halv etage af Rødding Andelsboligforenings boligprojekt i Rødding Vestergade.

Rødding: Vejen Kommunes ny lokalplan 310, Rødding Vestergade, hvor Rødding Andelsboligforening planlægger et byggeprojekt med 33 boliger, har været i offentlig høring.

Af de seks høringssvar, som Vejen Kommune har modtaget, fremgår det, at det først og fremmest højen på byggeriet og ikke mindst antallet af etager, som har mødt kritik. Frygten er, at bygningerne langs Rødding Vestergade kan blive for dominerende, og at de derfor ikke vil passe ind i byens eksisterende bymiljø.

Men den frygt deler Vagn Sørensen, der er formand for Udvalget for teknik og miljø, ikke. Udvalget har gennemgået de seks høringssvar, taget dem til efterretning og tilrettet lokalplanen i forhold til antallet af etager.

For at gøre lokalplanen rummelig og give muligheder for at lave projekttilpasninger, har der i lokalplanforslaget været en bestemmelse om, at der kan opføres bebyggelse i op til 3,5 etager. Men her har udvalget imødekomme kritikken og ændret bestemmelsen, så der kun kan opføres bygninger med op til tre etager.

- Det bliver så tre etager med uudnyttet tagetage, men den maksimale højde er fortsat 13 meter, siger Vagn Sørensen.

Annonce

Byens byggestil

De eksisterende bygninger i Rødding midtby har forskellige udtryk og størrelser.

Overordnet set er den fremherskende byggestil 2,5 etagers længehuse med høj tagrejsning og markante facadekviste.

Det er ligeledes et karakteristika for Rødding, at bygningerne generelt har en detaljerigdom i facader og tagudhæng.

Vi kan være stolte

Udvalget har ønsket at fastholde bygningshøjden på 13 meter, men foreslår samtidig, at der indskrives en konkret kote i lokalplanen, således der ikke efterfølgende kan opstå uklarhed om beregningsmetoder.

I lokalplanprocessen har boligforeningen også lavet enkelte tilpasninger i boligprojektet, så det bedre kan indpasses i bymiljøet.

Vagn Sørensen vurderer, at lokalplanforslaget med præciseringen af bygningshøjden, reducering af etageantallet til tre etager og et afpasset facadeudtryk er blevet afbalanceret. Det vil sikre, at ny bebyggelse kan laves med et nutidigt udtryk og indpasses i det eksisterende bymiljø ved Rødding Torv og Enghaveplads. Det vil også give mulighed for en økonomisk bæredygtig udnyttelse af området.

- Vi har set visualiseringer, og jeg synes det er et fint projekt. Jeg er glad for, at vi nu får gang i en byfornyelse i Rødding. Brugsgrunden overfor bliver et helt nyt byrum, som vil gøre, at bygningerne ud til Rødding Vestergade ikke vil synes at være placeret for tæt på vejen. Vi er kommet frem til et slutresultat, som vi kan være stolte af, fastslår Vagn Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce