Annonce
Vejen

Boligprojekt i bymidten bliver en halv etage mindre

Rødding Andelsboligforenings boligprojekt i Rødding Vestergade vil blive opført her med tre etager og en højde på maksimalt 13 meter. Til sammenligning er det to meter højere end Frøs’ hovedkontor. Foto: Søren Dippel
Udvalget for teknik og miljø har lyttet til kritikken og barberet en halv etage af Rødding Andelsboligforenings boligprojekt i Rødding Vestergade.

Rødding: Vejen Kommunes ny lokalplan 310, Rødding Vestergade, hvor Rødding Andelsboligforening planlægger et byggeprojekt med 33 boliger, har været i offentlig høring.

Af de seks høringssvar, som Vejen Kommune har modtaget, fremgår det, at det først og fremmest højen på byggeriet og ikke mindst antallet af etager, som har mødt kritik. Frygten er, at bygningerne langs Rødding Vestergade kan blive for dominerende, og at de derfor ikke vil passe ind i byens eksisterende bymiljø.

Men den frygt deler Vagn Sørensen, der er formand for Udvalget for teknik og miljø, ikke. Udvalget har gennemgået de seks høringssvar, taget dem til efterretning og tilrettet lokalplanen i forhold til antallet af etager.

For at gøre lokalplanen rummelig og give muligheder for at lave projekttilpasninger, har der i lokalplanforslaget været en bestemmelse om, at der kan opføres bebyggelse i op til 3,5 etager. Men her har udvalget imødekomme kritikken og ændret bestemmelsen, så der kun kan opføres bygninger med op til tre etager.

- Det bliver så tre etager med uudnyttet tagetage, men den maksimale højde er fortsat 13 meter, siger Vagn Sørensen.

Annonce

Byens byggestil

De eksisterende bygninger i Rødding midtby har forskellige udtryk og størrelser.

Overordnet set er den fremherskende byggestil 2,5 etagers længehuse med høj tagrejsning og markante facadekviste.

Det er ligeledes et karakteristika for Rødding, at bygningerne generelt har en detaljerigdom i facader og tagudhæng.

Vi kan være stolte

Udvalget har ønsket at fastholde bygningshøjden på 13 meter, men foreslår samtidig, at der indskrives en konkret kote i lokalplanen, således der ikke efterfølgende kan opstå uklarhed om beregningsmetoder.

I lokalplanprocessen har boligforeningen også lavet enkelte tilpasninger i boligprojektet, så det bedre kan indpasses i bymiljøet.

Vagn Sørensen vurderer, at lokalplanforslaget med præciseringen af bygningshøjden, reducering af etageantallet til tre etager og et afpasset facadeudtryk er blevet afbalanceret. Det vil sikre, at ny bebyggelse kan laves med et nutidigt udtryk og indpasses i det eksisterende bymiljø ved Rødding Torv og Enghaveplads. Det vil også give mulighed for en økonomisk bæredygtig udnyttelse af området.

- Vi har set visualiseringer, og jeg synes det er et fint projekt. Jeg er glad for, at vi nu får gang i en byfornyelse i Rødding. Brugsgrunden overfor bliver et helt nyt byrum, som vil gøre, at bygningerne ud til Rødding Vestergade ikke vil synes at være placeret for tæt på vejen. Vi er kommet frem til et slutresultat, som vi kan være stolte af, fastslår Vagn Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce