Annonce
Billund

Boligselskab om skimmelsvamp hos Pernille: Vi tager det alvorligt

Heidi Nielsen, direktør for Varde Boligadministration, kan ikke genkende Pernille Olsens kritik. Hun mener, at boligselskabet tager problematikken med skimmelsvamp meget seriøst. Foto: Malene Wonsbek
Hos Varde Boligadministration, som ejer den bolig, Pernille Olsen bor til leje i, kan de ikke genkende beskyldningerne om, at de ikke tager skimmelsvamp-problematikken alvorligt.

Krogager: Varde Boligadministration er uden moral og tager ikke anmeldelsen om skimmelsvamp seriøst. Det mener i hvert fald Pernille Olsen, der i sin lejebolig i Krogager har oplevet at blive ramt af skimmelsvamp. Det er dog ikke en beskrivelse, som Heidi Nielsen, der er direktør i Varde Boligadministration, kan nikke genkendende til.

- Det er ikke vores opfattelse. Det er blevet taget meget seriøst. Der blev reageret inden for to timer, efter hun skrev første gang, vi har været på besigtigelse derude, og der er håndværkere i gang, siger Heidi Nielsen.

Hun forklarer, at Varde Boligadministration følger en helt bestemt procedure, når nogle lejere indgiver en anmeldelse om, at de er blevet ramt af skimmelsvamp.

- Vi kommer så hurtigt som muligt ud til beboeren og kigger på skaden. Så vil vi rekvirere håndværkere til at udbedre skaderne. Det skal ske i rimelig tid, så det kan foregå i god ro og orden, så alle er tilfredse, siger Heidi Nielsen.

Annonce

Tilbyder genhusning

Hun forklarer, at boligselskabet desuden tilbyder at finde et andet sted til personen at holde sig.

- Hvis det viser sig, at beboeren ikke er tryg ved at blive i lejemålet, tilbyder vi at genhuse. Det er også sket i det konkrete tilfælde, siger Heidi Nielsen.

Pernille Olsen bekræfter, at hun er blevet tilbudt genhusning. Hun opfattede dog tilbuddet som en permanent genhusning, og hun er ikke interesseret i at flytte til Hejnsvig, hvor hun fik tilbudt et nyt sted at opholde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];