Annonce
Kolding

Boligselskaber speeder op under renoveringer for 120 millioner kroner

AAB er klar til at fremskynde flere renoveringsprojekter i Kolding, fortæller direktør Per Nielsen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Kolding Kommune hastebehandler ansøgninger om renoveringer fra AAB og Varde Bolig Administration, der vil sikre mere arbejde til håndværkerne i kølvandet af coronakrisen.
Annonce

Kolding. For at holde hjulene i gang i håndværkerbranchen i kølvandet af coronakrisen fremskynder boligselskaberne AAB og Varde Bolig Administration nu to store renoveringsarbejder for tilsammen 126 millioner kroner i Kolding og Vamdrup.

I alt får 114 boliger en ordentlig omgang tidligere, end det ellers var planlagt.

Direktør Per Nielsen fra Bovia, som administrerer AABs ejendomme, siger, at det kommende projekt i AABs afdeling 76 på Junghansvej og Knud Hansens Vej bliver gennemført et halvt års tid før planlagt, hvis alle godkendelser i Kolding Byråd og Landsbyggefonden som ventet falder på plads.

Allerede torsdag godkender Kolding Byråd på sit Skypemøde de første økonomiske rammer for renoveringsprojekterne.

Det betyder, at Bovia/AAB og Varde Bolig Administration kan komme i gang med at lave udbudsmaterialet for de håndværker-entrepriser, der skal hentes tilbud hjem på. Også den proces speedes op, siger Per Nielsen.

I lyset af den aktuelle situation har fonden selv opfordret os til at fremskynde nogle af de projekter, som vi har i pipelinen.

Per Nielsen, direktør, Bovia/AAB

Annonce

Mere på vej

Når alle tilbud er afgivet, og de endelige budgetter for renoveringsarbejderne kan låses fast, skal Landsbyggefonden og Kolding Byråd godkende dem endeligt - og så kan håndværkerne komme i sving.

- Landsbyggefonden har nogle økonomiske rammer, den skal arbejde indenfor, men jeg forventer ikke, at det bliver noget problem.

- For i lyset af den aktuelle situation har fonden selv opfordret os til at fremskynde nogle af de projekter, som vi har i pipelinen. Og vi forventer også, at Folketinget frigiver ekstra midler til Landsbyggefonden i år, så de almene boligselskaber kan bruges som katalysator for at holde beskæftigelsen i gang, siger Per Nielsen. Han vurderer, at AAB i Kolding forsøger at fremskynde yderligere tre-fire projekter.

Annonce

Alle genhuses

På Junghansvej og Knud Hansens Vej skal 90 boliger renoveres med nye tage, nye facader, nye vinduer, isolering, større altaner, indgangspartier med dørtelefoner, elevatorer, maling af opgange og private haver til de nederste boliger.

18 lejligheder skal totalombygges, og det betyder, at beboerne i disse lejligheder skal genhuses, mens håndværkerne knokler.

I alt skal der investeres 96,82 millioner kroner i de 90 boliger, lyder de foreløbige beregninger.

Hos Varde Bolig Administration er det de 24 lejligheder på Buen 2-12 i Vamdrup, der står for tur. Lejlighederne skal bygges om til 20, så beboerne i fire boliger skal genhuses varigt, mens resten vender hjem igen.

Her er det nye vinduer, nye indvendige døre, nye vinduer i gavlboligerne, så de får mere lys, ny tagbeklædning, nye badeværelser med gulvvarme, nye køkkener og lydisolering, der er i vente.

Projektet koster i følge de foreløbige beregninger 29,53 millioner kroner, og beboernes andel af regningen bliver en huslejestigning på 560 kroner om måneden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Kim Larsen hyldes på Tobakken

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce