Annonce
Nordtyskland

Bombe fundet: 4000 må forlade deres hjem

Modelfoto: Kampfmittelräumdienst Schleswig-Holstein

KIEL: Cirka 4000 indbyggere i Kiel må på lørdag forlade deres hjem, fordi eksperter skal uskadeliggøre en flyverbombe fra anden verdenskrig. Bomberydderne har besluttet, at en zone med en radius på 500 meter skal være rømmet senest klokken ni.

Bomben blev fundet nær byens havn i forbindelse med forberedelser til et planlagt byggeri.

Ammunitionstjenesten forventer, at det bliver nødvendigt at sprænge den 250 kilo runge bombes detonator på findestedet.

Royal Airforce og det amerikanske luftvåben fløj under anden verdenskrig omkring 90 bombeangreb mod Kiel, der var hjemhavn for en stor del af den tyske flåde. Byen blev voldsomt ødelagt, næsten 3.000 blev dræbt og flere end 5.000 blev kvæstet.

På grund af de mange angreb bliver der jævnligt fundet blindgængere i Kiel.

/JV

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce