Annonce
Sønderborg

Bombetrussel mod gymnasium undersøges: Mail svær at spore

Alssundgymnasiet og området omkring var 27. september afspærret fra tidlig morgen til hen på eftermiddagen på grund af en bombetrussel, hvilket krævede store ressourcer fra politi, militær og redningsfolk. Arkivfoto: Henrik Rath
Politiet efterforsker stadig den bombetrussel, der 27. september om morgenen blev mailet til Alssundgymnasiet, men de digitale spor er svære at følge.

Sønderborg: Det blev heldigvis ved truslen, da Alssundgymnasiet fredag 27. september modtog en bombetrussel, der blev opdaget om morgenen af skolens ledelse.

Her små 12 døgn senere er det endnu ikke lykkedes politiet at opklare, hvem der stod bag truslen, som blev sendt på en mail til skolens ledelse.

Det har vist sig at være op ad bakke at spore, hvor mailen kommer fra, da de digitale spor flere steder ender blindt eller forsvinder, oplyser politiet.

Truslen satte hurtigt det interne varslingsystem på gymnasiet i gang, så mange elever og lærere nåede ikke at møde op. Til gengæld kom der i løbet af dagen anslået flere end et halvt hundrede politifolk, et militært bomberydderhold og dertil knyttede redningsfolk til skolen, som først kunne erklæres bombefri hen på eftermiddagen.

- Det er jo enorme ressourcer, der bruges på den slags. Det brugte vi også en del af tiden til at tale om den følgende mandag morgen, hvor eleverne mødte igen, siger rektor Jeppe Kragelund, som kun havde ros til det interne varslingsystem og over for politiet lagde stor vægt på, at man absolut ikke havde rettet mistanke mod nogen elever.

Politiet i Sønderborg oplyser, at den efterforskningsmæssige del af sagen fortsætter, da man stadig har tip at gå efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce