Annonce
Sønderborg

Bombetrussel mod gymnasium undersøges: Mail svær at spore

Alssundgymnasiet og området omkring var 27. september afspærret fra tidlig morgen til hen på eftermiddagen på grund af en bombetrussel, hvilket krævede store ressourcer fra politi, militær og redningsfolk. Arkivfoto: Henrik Rath
Politiet efterforsker stadig den bombetrussel, der 27. september om morgenen blev mailet til Alssundgymnasiet, men de digitale spor er svære at følge.
Annonce

Sønderborg: Det blev heldigvis ved truslen, da Alssundgymnasiet fredag 27. september modtog en bombetrussel, der blev opdaget om morgenen af skolens ledelse.

Her små 12 døgn senere er det endnu ikke lykkedes politiet at opklare, hvem der stod bag truslen, som blev sendt på en mail til skolens ledelse.

Det har vist sig at være op ad bakke at spore, hvor mailen kommer fra, da de digitale spor flere steder ender blindt eller forsvinder, oplyser politiet.

Truslen satte hurtigt det interne varslingsystem på gymnasiet i gang, så mange elever og lærere nåede ikke at møde op. Til gengæld kom der i løbet af dagen anslået flere end et halvt hundrede politifolk, et militært bomberydderhold og dertil knyttede redningsfolk til skolen, som først kunne erklæres bombefri hen på eftermiddagen.

- Det er jo enorme ressourcer, der bruges på den slags. Det brugte vi også en del af tiden til at tale om den følgende mandag morgen, hvor eleverne mødte igen, siger rektor Jeppe Kragelund, som kun havde ros til det interne varslingsystem og over for politiet lagde stor vægt på, at man absolut ikke havde rettet mistanke mod nogen elever.

Politiet i Sønderborg oplyser, at den efterforskningsmæssige del af sagen fortsætter, da man stadig har tip at gå efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce