Annonce
Esbjerg

Bombetrussel i Esbjerg: Politiet leder efter digitale spor fra afsenderen

Et stort område i det centrale Esbjerg var afspærret onsdag formiddag på grund af en bombetrussel på mail mod Huset Esbjerg i Finsensgade. Politiet prøver nu at finde frem til afsenderen af mailen med trussel og afpresning. Foto: Jacob Schultz
Det kan blive en meget vanskelig opgave at finde frem til afsenderen af den mail, der var årsag til den store afspærring i midtbyen onsdag formiddag efter en bombetrussel mod Huset Esbjerg.

Esbjerg: Et stort område i det centrale Esbjerg var afspærret onsdag formiddag på grund af en bombetrussel på mail mod Huset Esbjerg i Finsensgade.

Politiet prøver nu at finde frem til afsenderen af mailen med trussel og afpresning. Og om det ender med en opklaring af sagen og anholdelser, det tør efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard, der er leder ved den centrale efterforskning, ikke love.

- Der er enormt stor forskel på, hvor vanskeligt det er at finde tilbage til afsenderen af sådanne mails. Man kan søge på afsenderens IP-adresse, men man kan komme ud for IP-adresser, der springer fra land til land, og til sidst kan man risikere at løbe ind i en blindgyde i et land, der ikke udleverer oplysninger. Vi er ved at undersøge denne her mail nærmere. Som udgangspunkt er den ikke voldsomt specifikt rettet mod netop Huset Esbjerg, så den kan være sendt ud til mange modtagere, måske over hele verden. Er der bare en enkelt modtager, der betaler, så er der jo en succes for afpresseren. Vi skal nu i gang med at prøve at se, om vi kan komme om bag mailen og følge digitale spor, siger Lars Bjerregaard.

Annonce

Handlede rigtigt

Det var lederen af Tobakken, der driver Huset Esbjerg, Jan Mols, der onsdag morgen kontaktede politiet og fortalte om bombetruslen, der var tikket ind på mail tirsdag eftermiddag.

Lars Bjerregaard roser ledelsen på Huset og Tobakken for håndteringen af sagen.


Det var det helt rigtige at gøre. Selv om man måske sidder med en fornemmelse af, at det er fup, så er det politiet, der skal og bør tage vurderingen omkring risikoen og sikkerheden.

Lars Bjerregaard


- Det var det helt rigtige at gøre. Selv om man måske sidder med en fornemmelse af, at det er fup, så er det politiet, der skal og bør tage vurderingen omkring risikoen og sikkerheden. En afspærring, som den vi lavede onsdag formiddag, har selvfølgelig forstyrret rigtig mange mennesker, men vi skal være på den sikre side, siger Lars Bjerregaard.

Et stort område omkring Huset Esbjerg i Finsensgade og nabobygningen Hovedbiblioteket i Nørregade var afspærret tirsdag fra klokken 09.00 og indtil klokken 11.34, da bomberyddere fra EOD havde afsøgt Huset og konstateret, at der ikke var nogen bombe.

Bombetrussel

Det var Huset Esbjerg, der tirsdag modtog en mail med en trussel om, at der var placeret en bombe i bygningen.

I mailen, der var skrevet på tysk, stod der blandt andet, at bomben ville blive detoneret elektronisk, hvis ikke der blev indbetalt 20.000 dollars i bitcoins.

Der stod yderligere, at bomben var lille og gemt så godt, at den ikke ville kunne findes.

Hvis det krævede beløb blev betalt, ville bomben i følge mailen blive demonteret af ikke nærmere navngivne personer.

Politiet afspærrede onsdag morgen et stykke af Nørregade og en større parkeringsplads i Esbjerg midtby. Foto: Jacob Schultz
Et stort område i det centrale Esbjerg var afspærret onsdag formiddag på grund af en bombetrussel på mail mod Huset Esbjerg i Finsensgade. Politiet prøver nu at finde frem til afsenderen af mailen med trussel og afpresning. Foto: Jacob Schultz
Et stort område i det centrale Esbjerg var afspærret onsdag formiddag på grund af en bombetrussel på mail mod Huset Esbjerg i Finsensgade. Politiet prøver nu at finde frem til afsenderen af mailen med trussel og afpresning. Foto: Jesper Orry.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Karin har fødderne plantet på Fanø: Nu skal hun indfri drømmene om et gammelt Fanø-hus eller et sommerhus med havudsigt

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Friis-Brows & Beauty

Kolding

Mænd nægter ulovlig import af hundehvalpe fra Polen og vil ikke udtale sig: 70 købere skal afgive forklaring

Annonce