Annonce
Sønderborg

Bon Jovi-koncert giver lange køer på vejene

Foto: David Bergman
Vejdirektoratet varsler køer og tæt trafik til og fra rockkoncerten med Bon Jovi i Sønderborg.

Sønderborg: Der bliver meget tæt trafik her fra tidligt på eftermiddagen tirsdag, hele aftenen og en del af natten til og fra rockkoncerten med bandet Bon Jovi på Slagmarken i Sønderborg. Det forventer Vejdirektoratet, der har udsendt et varsel om kødannelser og omkørsler på vejene omkring Sønderborg.

Derfor skal trafikanterne være opmærksomme på forlænget rejsetid i området. Vær opmærksom på at en del af Rute 8 spærres i vestgående retning. Af samme grund opfordrer Vejdirektoratet til, at både gæsterne til Bon Jovi, passagerer til Sønderborg Lufthavn og alle de øvrige trafikanter i området sætter ekstra tid af til deres rejse og følger Vejdirektoratets trafikråd på dagen. - Der bliver tale om en dag med ekstraordinære trafikale omstændigheder i Sønderborgområdet som følge af koncerten,” siger afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup fra Vejdirektoratet.

- Både den kollektive trafik og privatbilismen bliver berørt af omkørselsruter og trafikkøer. Vi kan dog hjælpe hinanden med at komme bedst muligt frem ved at følge Vejdirektoratets køreråd på dagen, siger han.

Annonce

Kør efter skiltene

Folk der skal til Bon Jovi-koncerten skkal køre i god tid. Trafikken vil være på virket allerede fra klokken 14 og forventet til klokken tre natten til onsdag. Vejdirektoratet forventer størst risiko mellem klokken 14 og 19. Alle opfordres til at slå navigationen fra og køre efter de gule skilte med teksten "koncert". Man kan også holde sig orienteret ved at have app'en Trafikinfo åben - eller lytte til radion og få meldinger på DR P4 Trafik.

Alle andre trafikanet - der altså ikke skal til koncerten - skal også sætte ekstra tid af til turen. Rute 8 er spærret mod vest fra rundkørsel ved Grundtvigs Allé over Alssundbroen til frakørslen mod Felsted og Sønderborg V. Omkørsel skal ske igennem Sønderborg by. Følg skiltene i området. Trafikken ledes igennem byen og over Kon Chr. X.'s Bro. Følg med på trafikapp'en eller lyt til radioen.

Trafikanter til Sønderborg Lufthavn skal også forvente forsinkelser. De skal køre ad rute 8, da Grundtvigs Allé er lukket. Følge skiltene, der viser mod lufthavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce