Annonce
Haderslev

Bondes blodprop værre end først antaget

Benny Bonde må vende ryggen til sit embede og koncentrere sig om at blive rask, foreløbig på ubestemt tid. Arkivfoto
Udvalgsformand og landmand Benny Bondes blodprop i hjernen har haft flere forløbere, oplyser han. Mandag fik han en alvorlig snak med lægen på Kolding Sygehus. Selv er han lettere chokeret over oplysningerne.

Haderslev: I en fælles henvendelse til Der Nordschleswiger og JydskeVestkysten fortæller Benny Bonde (LA), byrådsmedlem og formand for udvalget for teknik og miljø, at hans udsigt til en hurtig rehabilitering efter en blodprop i hjernen i sidste uge har fået en ny drejning.

Mandag blev den 60-årige landmand overført til Sønderborg Sygehus efter en lidt nedslående melding fra lægerne i Kolding. En MR-scanning har vist, at Benny Bonde har fire ældre blodpropper i både storhjerne og lillehjerne, fordelt på begge sider af hovedet, og det vakte ikke begejstring hos lægerne.

- De siger, at jeg er mere syg, end jeg selv tror. Og jeg blev da lidt chokeret, må jeg indrømme, oplyser Benny Bonde.

Beskeden kom samtidig med, at borgmester H. P. Geil (V) besøgte Benny Bonde på sygehuset, så han fik også fakta med hjem fra lægerne.

Annonce

Forlænget sygeorlov

Under den videre indlæggelse i Sønderborg skal lægerne nu undersøge, hvor de mange gamle og den nye blodprop stammer fra. Noget tyder nemlig på, at der sidder noget et sted, som er skyld i, at "stumper" river sig løs og føres rundt med blodbanerne. Blandt andet skal hjertet scannes.

Men alt i alt bliver sygemeldingen forlænget, og der vil gå flere måneder, måske indtil jul, før Benny Bonde igen kan indtage pladsen i byrådet og som formand for udvalget.

- Jeg er jo nødt til at tage det, som det kommer, siger Benny Bonde.

Blodproppen ramte ham ved 6-tiden fredag morgen, da han ville lave kaffe til sin hustru, Annemette. På vej fra køkkenet med den nybryggede kaffe, mister han i kontoret balancen, snubler og lander på skrivebordet. Han tager alligevel til bestyrelsesmøde samme aften på Fyn sammen med sine sønner. Senere på dagen forværres symptomerne og Benny Bonde bliver kørt til Kolding Sygehus af sin ene søn, hvor han bliver modtaget af akutteamet og får konstateret en blodprop i hjernen.

Suppleant

Bonde glæder sig dog over, at generationsskiftet i landbrugsbedriften er gennemført.

Det bliver Thomas Vedsted, der i byrådet som suppleant indtager Benny Bondes stol.

Formandsposten i udvalget skal igennem en ny konstituering. Næstformand er Søren Rishøj Jakobsen (S).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce