Annonce
Sport

Bonjour i det vestjyske: Esbjerg henter fransk forstærkning

Franske Dimitri Bergé trækker i Esbjerg Vikings-vesten i denne sæson. Foto: Emilia H. Lengas

Speedway: Når Esbjerg Vikings senere på foråret endelig igen er tilbage på Granly Speedway Arena, skal der siges "bonjour" til en ny mand, da franske Dimitri Bergé bliver en del af mandskabet som B-kører.

Han har vundet VM på langbane i 2019, og han er en del af det franske landshold. For holdleder Tom Paarup Madsen er det et interessant nyt bekendtskab med et stort potentiale.

- Dimitri er en spændende kører, som vi glæder os til at arbejde mere med. Han har allerede ved flere lejligheder vist, at der er noget i ham, lyder meldingen.

- Vi tror på, at vi kan forløse talentet yderligere. Han har en stil, der burde gøre sig godt på vores hjemmebane, så han kan blive et rigtigt spændende kort, når vi skal ud at forsvare sølvmedaljerne fra den senest kørte sæson.

Franskmanden har desuden gode erfaringer fra den næstbedste række i Polen og fra Sverige, hvor han var med til at blive mester sidste år. Han erstatter australske Jake Allen, der på grund af de mange restriktioner ikke kan få det til at hænge sammen med en sæson i Europa.

- Det viser bare, at det er ekstra vigtigt, at vi har gjort vores benarbejde. Der kan stadig ske ændringer undervejs, men vi sørger for at være opmærksomme, så vi står stærkest muligt, fortæller Tom Paarup Madsen.

Og Bergé glæder sig til en ny udfordring.

- Jeg skal hjælpe holdet og lave så mange point som muligt i en sæson, hvor jeg har de individuelle mål, at jeg først skal kvalificere mig til EM-serien og derefter til GP Challenge.

Esbjerg Vikings to største profiler i denne sæson bliver igen Niels-Kristian Iversen og Bjarne Pedersen.

Ligaen indledes onsdag den 21. april, hvor Esbjerg skal en tur til Holsted i første runde.

Dimitri Bergé er B-kører. Han har ikke tidligere kørt i den danske liga, og det er en udfordring, han ser frem til. Foto: Emilia H. Lengas 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Varde For abonnenter

Forældre skuffede over tilsyn fra Arbejdstilsynet i asbestsag

Annonce