Annonce
Aabenraa

Bonus for fagligt løft gav nye legepladser

Borgmester Thomas Andresen (V) var med ved indvielsen af Høje Kolstrup Skoles nye legeplads. Privatfoto
Høje Kolstrup Skole har fået 2,6 millioner kroner i bonus efter at have løftet de fagligt svageste elever. De fleste penge er brugt på en ekstra indsats i udskolingen, men de yngste elever har nu også fået deres del.

Høje Kolstrup: Da Høje Kolstrup Skole i foråret 2017 sagde ja tak til at være med i Undervisningsministeriets "Løft af fagligt svage elever", var skoleleder Karsten Hansens klare indstilling, at det ikke kun var de direkte involverede elever, der skulle have glæde af projektet. Det skulle løfte hele skolen.

Så nok er hovedparten af den bonus på 2,6 millioner kroner, skolen har fået, fordi de i to omgange har opfyldt målet om at sænke andelen af elever med under karakteren 4 i dansk og matematik, gået til en ekstra indsats i udskolingen, men der har også været råd til at sætte nogle af pengene i nye legepladser for skolens yngste.

Det blev fejret i tirsdags, hvor borgmester Thomas Andresen (V) havde sagt ja til at klippe den røde snor med hjælp fra to elever, fortæller Karsten Hansen.

- Jeg roste eleverne for deres tålmodighed under byggeprocessen, mens borgmesteren i sin tale roste dem for at passe godt på både skolens bygninger og udendørsområder. Det er blevet til både en ny legeplads og en forhindringsbane, forklarer skolelederen.

Sammen med sin bestyrelse har han besluttet, at en del af næste års budget skal bruges på at opgradere udeområderne for skolens ældste elever. Legepladser må den slags jo ikke hedde, så de kaldes i stedet "aktivitetsskabende områder, der skal fremme elevernes trivsel og give dem attraktive muligheder for at bevæge sig".

Annonce
Der gik ikke mange øjeblik, fra Thomas Andresen havde klippet den røde snor, til eleverne indtog forhindringsbanen samt den nye legeplads. Privatfoto
Skoleleder Karsten Hansen roste eleverne for tålmodighed under byggeprocessen, så legepladsen først blev taget i brug, da den var helt klar. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce