Annonce
Aabenraa

Bonus for fagligt løft gav nye legepladser

Borgmester Thomas Andresen (V) var med ved indvielsen af Høje Kolstrup Skoles nye legeplads. Privatfoto
Høje Kolstrup Skole har fået 2,6 millioner kroner i bonus efter at have løftet de fagligt svageste elever. De fleste penge er brugt på en ekstra indsats i udskolingen, men de yngste elever har nu også fået deres del.

Høje Kolstrup: Da Høje Kolstrup Skole i foråret 2017 sagde ja tak til at være med i Undervisningsministeriets "Løft af fagligt svage elever", var skoleleder Karsten Hansens klare indstilling, at det ikke kun var de direkte involverede elever, der skulle have glæde af projektet. Det skulle løfte hele skolen.

Så nok er hovedparten af den bonus på 2,6 millioner kroner, skolen har fået, fordi de i to omgange har opfyldt målet om at sænke andelen af elever med under karakteren 4 i dansk og matematik, gået til en ekstra indsats i udskolingen, men der har også været råd til at sætte nogle af pengene i nye legepladser for skolens yngste.

Det blev fejret i tirsdags, hvor borgmester Thomas Andresen (V) havde sagt ja til at klippe den røde snor med hjælp fra to elever, fortæller Karsten Hansen.

- Jeg roste eleverne for deres tålmodighed under byggeprocessen, mens borgmesteren i sin tale roste dem for at passe godt på både skolens bygninger og udendørsområder. Det er blevet til både en ny legeplads og en forhindringsbane, forklarer skolelederen.

Sammen med sin bestyrelse har han besluttet, at en del af næste års budget skal bruges på at opgradere udeområderne for skolens ældste elever. Legepladser må den slags jo ikke hedde, så de kaldes i stedet "aktivitetsskabende områder, der skal fremme elevernes trivsel og give dem attraktive muligheder for at bevæge sig".

Annonce
Der gik ikke mange øjeblik, fra Thomas Andresen havde klippet den røde snor, til eleverne indtog forhindringsbanen samt den nye legeplads. Privatfoto
Skoleleder Karsten Hansen roste eleverne for tålmodighed under byggeprocessen, så legepladsen først blev taget i brug, da den var helt klar. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce