Annonce
Kolding

Bookingerne vælter ind hos Huset i Hejls: - Vi kommer jo nok til at inddrage min datters værelse også

Der er seks værelser med i alt 16 senge i Huset i Hejls. Blandt andet et stort familieværelse med fem senge. Her Lars Hammarberg og Betina Drescher. Foto: Morten Pape
Selv den ældste datters værelse bliver udlejet. Efter et tomt forår har Huset i Hejls nemlig så mange gæster, at der er i lange perioder er helt udsolgt.
Annonce

Hejls: Forårets bekymrede miner er hurtigt blevet pakket væk igen i Huset i Hejls.

Bookingerne er nemlig væltet ind siden slutningen af juni, og indehaver Betina Drescher kan nu ånde lettet op. Indtil da havde coronavirussens indtog medført både tomme senge og en tom kalender i huset, der både er butik, festlokale og bed & breakfast.

- Vi nåede godt nok at blive nervøse. Men nu er der helt booket op i juli og næsten hele august, og vi må sige nej til så mange, siger Betina Drescher, der købte den 800 kvadratmeter store bygning i 2018.

Årets sæson er altså også kun den anden sommer med udlejning af de 16 senge fordelt på seks værelser. Men trods årets svære start ser det nu ud til, at sæsonen bliver mindst lige så god som sidste år, hvor der i alt var 700 solgte senge.

- Vi kommer jo nok til at inddrage min datters værelse også. Eller nej, det kommer vi helt sikkert til, siger Betina Drescher og forklarer, at hendes ældste datter på 19 år altså også er med på den idé.

Annonce

Ingen fyraften her

Det er særligt større grupper fra Tyskland og Holland, der booker flere værelser ad gangen i sommerperioden, mens det i efteråret og vinteren typisk er danskere, der lejer et enkelt værelse i forbindelse med noget arbejde, fortæller Betina Drescher.


Vi har ingen forretningsplan. Vi tager det, som det kommer. Så må vi se, hvor vi er om fem år.

Betina Drescher


Om sommeren er der derfor som nu godt gang i huset, hvor Betina Drescher også selv bor med sine tre børn og kæresten Lars Hammarberg.

- Altså, man skal jo kunne lide at være i et hus med så mange mennesker, for der er godt nok meget hurlumhej. Men vi er jo vilde med det, siger Lars Hammarberg.

Foruden at drive sit eget anlægsgartnerfirma fungerer han som husets vicevært, mens det er Betina Drescher, der står for alt andet i Huset i Hejls. Her er ingen dage ens - til gengæld er de ofte lange.

Der skal laves morgenmad til gæsterne, gøres rent og skiftes sengetøj. Bookingerne skal håndteres, og der skal tages imod nye gæster, mens også vintage- og retrobutikken skal passes.

- Jeg har aldrig rigtig fyraften, men jeg er god til at slappe af i små pauser i løbet af dagen. 8-16 er alligevel heller ikke rigtigt mig, siger Betina Drescher, der desuden også underviser i billedkunst på Kulturskolen Kolding.

Annonce

Flere ting på vej

I kalenderen er også flere nye initiativer. Over sommeren vil der være en række koncerter i huset, mens Lars Hammarberg og Betina Drescher brygger på både bistader, shelters og høns til stedet.

- Men vi har ingen forretningsplan. Vi tager det, som det kommer. Så må vi se, hvor vi er om fem år, siger Betina Drescher og tilføjer:

- Vi nyder bare at være i gang.

Koncerter i Huset i Hejls

Over sommeren er der planlagt tre koncerter i Huset i Hejls. Det er såkaldte stuekoncerter, der foregår i husets festsal.

  • Fredag den 31. juli: M.C. Hansen og Jacob Chano
  • Torsdag den 20. august: Isse
  • Onsdag den 9. september: Bull og Hjorth

Se mere på www.lowficoncerts.com

Ferie er ikke noget, hverken Betina Drescher eller Lars Hammarberg kan holde hen over sommeren. Til gengæld satser de på at kunne tage lidt væk i efteråret. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce