Annonce
Kolding

Boom i nødpasning: Langt flere børn bliver nu passet i Koldings daginstitutioner og skoler

Der er kommet langt flere børn i nødpasning i Kolding i forhold til de første uger af nedlukningen af daginstitutioner og skoler. Der er børn i nødpasning i næsten alle institutioner og skoler i denne uge, fortæller børne-, uddannelses- og arbejdsmarkedsdirektør Michael Petterson. Foto: Søren Gylling
Fra sidste uge og til denne uge har der været en kæmpe stigning i antallet af børn, der bliver passet i nødpasning i daginstitutioner, dagplejer og skoler i Kolding. Det er positivt, mener direktør.

Kolding: Efter mere end to ugers nedlukning af dagsinstitutioner, dagplejer og skoler i Kolding, hvor antallet af børn, der bliver passet i nødpasning har været særdeles lavt, er tallet fra denne uge steget betragteligt.

Det viser helt nye tal fra Kolding Kommune, som hver dag gør det aktuelle behov for nødpasning op.

Antallet af børn, som er i nødpasning, er mere end fordoblet fra sidste uge til denne uge. Hvor det samlede antal børn i daginstitutioner, dagplejer og skoler i sidste uge lå omkring 100-110, var tallet tirsdag steget til cirka 250 i alt.

Disse børn er fordelt sådan, at 170 af dem er i daginstitutioner og dagplejer, mens cirka 80 er skolebørn, der bliver nødpasset i skolen.

Der er altså sket mere end en fordobling af behovet for nødpasning siden sidste uge, oplyser børne-, uddannelses- og arbejdsmarkedsdirektør Michael Petterson.

Annonce

Nødpasning

  • Den 16. marts var 46 børn i nødpasning i daginstitutioner og dagplejer, og 25 børn blev nødpasset på skoler.
  • Den 23. marts var 71 børn i nødpasning i daginstitutioner og dagplejer, og 32 børn blev nødpasset på skoler.
  • Den 31, marts var ca. 170 børn i nødpasning i daginstitutioner og dagplejer, og cirka 80 børn blev nødpasset på skoler.

Opfordring fra minister

Han understreger, at det er positivt, at der nu er kommet flere børn ud i nødpasningsordningerne, som i Kolding tilbydes i hver eneste institution og på alle skoler.

- Det betyder, at vi nu er lykkedes bedre med at fortælle, at det er muligt at benytte sig af denne mulighed, siger Michael Petterson.

I fredags opfordrede Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil flere forældre til at bruge nødpasningen, og meget tyder på, at forældre i Kolding har lyttet til hende.

Ifølge Michael Petterson skyldes stigningen blandt andet, at flere medarbejdere, der arbejder i for eksempel sundhedsvæsenet og i det beredskab, der er væsentligt at have på arbejde under corona-epidemien, er nødt til at sende deres børn i nødpasning på grund af deres arbejde.

Også flere forældre, der arbejder i private virksomheder, har måttet sende deres børn afsted fra denne uges start.

Hjælp til udsatte familier

Dertil kommer, at der nu kommer flere børn fra ressourcesvage familier og familier med problemer af forskellig art i nødpasning.

- Vi kan se, at der kommer lidt flere børn fra udsatte positioner, oplyser Michael Petterson.

Han forklarer, at man på børne- og skoleområdet kontaktede flere af disse familier i sidste uge for at høre, hvordan det gik og for at understrege, at muligheden for nødpasning er til stede. I det arbejde har man samarbejdet med medarbejderne i familieafdelingen.

- Vi vil gerne være obs på disse børn, så derfor gjorde vi i sidste uge en særlig indsats der, siger direktøren.

Hvorfor er det godt for de børn at komme i nødpasning i stedet for at være derhjemme?

- De kommer ud blandt nogle venner, og så er de sammen med voksne, der kan lytte, så børnene kommer måske hjem med mere overskud. Desuden giver det mor og far en mulighed for at genvinde lidt af deres overskud, mener Michael Petterson.

Han fortæller, at nogle få børn bliver nødpasset om aftenen, og et enkelt barn er begyndt at være i nødpasning om natten i en af daginstitutionerne - en mulighed, som kommunen oprettede, da coronaepidemien for alvor satte ind, og som er målrettet forældre, der varetager kritiske funktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Sydjylland For abonnenter

Retten i Kolding er i fuldt gear igen: Alligevel risikerer flere at skulle vente et år på ny retssag

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce