Annonce
Vejen

Bor i Klaksvig - job i Holsted

HOLSTED: På Bel Airs nye offshorehelikopterne -- den første kommer til Holsted i denne måned -- headhuntes der udelukkende meget erfarne medarbejdere, der har stor ekspertise med operationer både i dansk, engelsk, norsk, færøsk og hollandsk sektor. Samtlige kommende medarbejdere har erfaring fra flyvninger til oliefelterne på Nordsøen -- og nogle har ligeledes fløjet i Iran, Kasakhstan, Saudi Arabien, Nigeria, Cameroun, Sydafrika samt i Grønland.

En af de mest rutinerede, nye piloter i selskabet er den 47-årige Hans Erik G. Jakobsen, som er opvokset og bor i Klaksvig på Færøerne, og nu pendler til jobbet i Holsted.

- Ikke hver dag. Jeg har fundet en lille lejlighed, hvor jeg bor, når jeg er i Holsted. Jeg er vant til at være hjemmefra i lange perioder. Det længste er over timåneder, da jeg som ung var sømand.

- Min familie er også vant til det, men her i sommer vil vi træffe beslutning om familien skal flytte herned. De er positive.

Hans Erik Jakobsen har kone og fire døtre. Pigerne er mellem otte og 20 år.

Gennem de seneste 15 år har Hans Erik Jakobsen været pilot og skolechef i det færøske flyselskab Atlantic Airways helikopterafdeling. Nu er han hentet til en lignende stilling i Susanne Lasteins Bel Air.

- Jeg mente, det var tiden at prøve noget andet, og så kom der mulighed i Bel Air. Det er en fantastisk arbejdsplads med store udviklingsmuligheder. Det bliver spændende.

Det er ham, der skal lære selskabets piloter at flyve den store italienske helikopter AW 139, som han har en årelang erfaring med. Skolechefen er også myndighederne mand i selskabet, hvor han er garant for, at mandskabet kan deres kram.

I sidste måned var Hans Erik Jakobsen på fabrikken i Norditalien for at deltage i godkendelsen af investeringen på 90 millioner kroner, og han skal også med ned og flyve maskinen hjem til Holsted om et par uger.

Jakobsen blev i sin tid uddannet telegrafist og arbejdede i Grønland. Han fik han certifikat til fastvingede fly og læste siden videre til helikopterpilot. Adressen har hele tiden været i Klaksvig, men nu ligger kontoret i Holsted.

Annonce
Vejen For abonnenter

Patienter må på langfart efter lægehjælp: Kommunes eneste lægevagt har været lukket i halvandet år og det er uvist, om den åbner igen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Haderslev For abonnenter

Springrytteren Tina Lund red på en meget dyr hest, men ejeren havde ikke råd til at have den, så han snød sin bank

Kolding

Se video: Hvalen i Kolding Fjord er med 99 procents sikkerhed død

Kolding

22-årig meldte sig selv efter længere tids eftersøgning: Er sigtet for at overfalde mand og forsøge at røve ham bagefter

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Kolding

Se video: Obduktion af Koldings døde næbhval bliver en offentlig begivenhed

Tønder For abonnenter

Murbrokker, glas og bjælker falder ned fra byggeri: - Vi har tre små børn og en hund, der jævnligt går rundt i haven

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Esbjerg

Entreprenør har dieseltyven på kamera: Vi er magtesløse, men frustrationen giver mig lyst til af offentliggøre billedet

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Varde

Der var masser at lave, da Troels etablerede firmaet i Aarhus: Alligevel er han rykket tilbage til sin vestjyske barndomsby

Esbjerg For abonnenter

Presset på kommune stiger i sag om svigtede specialbørn: Foreninger tordner mod katastrofale forhold

Billund

To legekonsulenter skal forbedre trivslen og arbejdsmiljøetrådhuset: - Det må ikke reduceres til at være en pauseklovn

Annonce